Ergonomisch werken met een goedkope laptopstandaard

Hoewel laptops zijn gemaakt voor mobiel gebruik, worden de meeste laptops gewoon vanaf een bureau bediend. Werken achter een laptop is echter funest voor je nek- en rugspieren omdat het scherm veel te laag staat.

Een veelgebruikte oplossing om ergonomisch te werken is een docking-station in combinatie met een externe monitor, toetsenbord en muis. Als je niet van kabels houdt en je laptop over een goed scherm beschikt is dat echter niet de beste oplossing.

Ik heb daarom gekozen voor een laptopstandaard. Je kunt daar je laptop op plaatsen zodat het scherm hoger staat en je dus gewoon rechtop kunt blijven zitten als je werkt. Als je een laptopstandaard gebruikt moet je natuurlijk wel een extern toetsenbord en muis gebruiken.

millenium-laptop-standEr zijn heel veel laptopstandaards te koop en ik heb de Millenium Laptopstand bij Thomann.de gekocht. Hoewel deze laptopstandaard met een prijs van slechts 15 euro goedkoopste was die ik kon vinden, ben ik er zeer tevreden over. De standaard is gemaakt van staal en ziet er mooi uit. Je kunt de laptop in de hoogte verstellen en dankzij de rubberen strips aan de onder- en bovenzijde krijg je geen krassen op je bureaublad of laptop als je de standaard verschuift. Mijn 13 inch laptop past prima op de standaard en ik neem aan dat ook een 15 inch model prima past. De afwerking is niet geweldig, zo zitten de rubberen strips niet goed opgeplakt en zijn de hoeken niet allemaal exact 90 graden. Voor de prijs kan ik echter niet klagen.

Omdat ik graag een zo clean mogelijke setup wilde hebben, heb ik bij de standaard gekozen voor de Microsoft Designer Bluetooth Desktop. Dit is een heel mooie set met een heel fijn toetsenbord. Over de muis ben ik iets minder tevreden, deze is enigszins fragiel maar doet zijn werk verder prima.

Als je de Millenium Laptopstand niet zo mooi vindt, is de Twelve South HiRise een heel mooi alternatief. Deze is met een prijs van bijna 80 euro wel een heel stuk duurder.

Gebruik je ook een laptopstandaard? Deel je ervaringen in de comments hieronder!

3 gedachten over “Ergonomisch werken met een goedkope laptopstandaard

  1. Inderdaad niet duur voor het voorkomen van nek- en rugklachten! Zelf gebruik ik een monitor stand en een apart toetsenbord als ik op kantoor zit, maar zo’n stand is een voordeligere optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *