SiteBar links in je Blogger template

In een eerdere post heb ik het al gehad over het feit dat Blogger geen geïntegreerd linkbeheer systeem biedt. Aangezien ik ervan overtuigd ben dat deze functie in de toekomst zal worden ingebouwd hád ik hier natuurlijk op kunnen wachten… Maar ongeduldig als ik ben heb ik besloten zélf een linkbeheer systeem te integreren.

Voor het bijhouden van mijn favorieten maak ik al langere tijd gebruik van SiteBar, in combinatie met de SiteBar Firefox extension werkt dit echte fantastisch. Ik heb nu altijd en overal toegang tot mijn favorieten. SiteBar ziet er simpel uit, maar is ‘onder de motorkap’ extreem krachtig. Je kunt op allerlei manieren je favorieten importeren en exporteren en deze laatste mogelijkheid wilde ik gebruiken voor de links-integratie in mijn Blogger template.

Aangezien Blogger geen mogelijkheid biedt voor server-side scripting, moest het een op JavaScript gebaseerde oplossing worden. Na enig overleg op het Sitebar developers forum op Sourceforge.net besloot ik om speciaal voor Blogger een writer plugin te schijven waarmee ik mijn bookmarks kon exporteren.
De ontwikkelaars van Sitebar waren onder de indruk van mijn oplossing en hebben besloten om mijn script in de volgende release van Sitebar op te nemen, mét daarin een vermelding van mijn naam en website! Hier ben ik uiteraard erg trots op!