MKBackup

Internetters beoordelen website design in 50 miliseconden

Ja, dat ik even schrikken hè, ProBlogger meldt dat Dr. Gitte Lindgaard en haar collega’s van de Carleton universiteit in Ottawa hebben onderzocht hoe lang website bezoekers erover doen om het uiterlijk van een website te beoordelen:

‘Dr Gitte Lindgaard and colleagues from Carleton University in Ottawa flashed up websites for 50 milliseconds and asked participants to rate them for visual appeal.

When they repeated the exercise after a longer viewing period, the participants’ ratings were consistent.

“Visual appeal can be assessed within 50 milliseconds, suggesting that web designers have about 50 milliseconds to make a good impression,” the Canadians report in the journal Behaviour & Information Technology.’

Dit benadrukt maar weer eens hoe belangrijk het uiterlijk van een website is. Voordat je bezoekers maar een letter hebben gelezen, hebben ze al hun mening klaar over het uiterlijk (en dus besloten of ze verder zullen lezen of niet).

Zelf ben ik behoorlijk tevreden over het uiterlijk van mijn weblog, maar het kan nooit kwaad om anderen om hun mening te vragen, het kost ze per slot van rekening slechts 50 miliseconden!