MKBackup

Ring Video Deurbel Pro review

In deze review zal ik mijn ervaringen met de Ring Pro video deurbel delen. Ik ben al een tijd op zoek naar een oplossing voor videobewaking voor mijn huis en ik heb daarvoor verschillende producten bekeken. In eerste instantie heb ik gekeken naar een IP buitencamera. Deze zijn vaak nogal groot en opvallend en hebben een dikke kabel waarvoor een flink gat in de muur moet worden geboord of in ieder geval een break-out box moet worden geïnstalleerd. Omdat ik een simpele oplossing wilde ben ik naar alternatieven op zoek gegaan.

Een deurbel camera leek me een goed alternatief omdat mensen met kwade bedoelingen voordat ze proberen binnen te komen vaak eerst aanbellen bij een huis om te kijken of er iemand thuis is. Een deurbel camera heeft een dubbele functie; je kunt zien wie er voor je deur staat, zowel iemand die aanbelt als via de bewegingsdetectie. En als iemand aanbelt kun je op afstand met deze persoon praten, ook als je niet thuis bent. Ik denk dat dit een gerichte manier is om inbraak te voorkomen met als bijkomend gemak een intercom functie die overal te gebruiken is.

Er zijn op de professionele domotica markt diverse oplossingen voor deurcamera’s maar ik ben uiteindelijk terechtgekomen bij de Ring Video Doorbell Pro.

Ring heeft inmiddels 3 modellen deurbellen op de markt; de originele Ring Doorbell, de Ring Doorbell 2 en de Ring Doorbell Pro. De Ring Doorbell 2 is een verbeterde versie van de originele Ring Doorbell die dankzij een 1080p camera scherper beeld biedt met beter nachtzicht en een eenvoudig uit te nemen accu heeft voor als je geen stroomaansluiting bij de voordeur hebt.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Ring Pro omdat deze het kleinste is van de aangeboden modellen en daarmee mooi op mijn deurkozijn past.

INSTALLATIE

Omdat de Ring Pro moet worden voorzien van een 24 volt voeding terwijl in Nederland de meeste deurbellen op 8 volt werken, wordt een transformator geleverd die je in de groepenkast dient te installeren. Als je niet enigszins technisch onderlegd bent moet je dit werk absoluut uitbesteden aan een elektricien! Voorwaarde is ook dat je nog ruimte beschikbaar hebt in je groepenkast en dat was bij mij gelukkig het geval.

Na het installeren van de transformator en het aanleggen van de stroomkabel heb ik een gat geboord in het deurkozijn waar de kabel doorheen gevoerd kon worden. Ten slotte heb ik de Ring Pro op het kozijn geschroefd en kon de software worden geïnstalleerd.

Het setup proces is heel eenvoudig. Je dient een knop aan de zijkant van de Ring in te drukken om in de setup modus te komen. Daarna kan je via de smartphone app de Ring verbinden met je Wifi netwerk. Hoewel de Ring Pro naast 2.4Ghz ook ondersteuning voor 5Ghz Wifi netwerken beschikt, is de antenne niet geweldig want ik moest mijn access point dichterbij plaatsen om over een voldoende sterk signaal te kunnen beschikken.

Nadat ik de Ring Pro had geïnstalleerd en de meegeleverde Chime in het stopcontact geplaatst en op mijn Wifi had aangesloten kon ik aan de slag met mijn nieuwe deurbel camera.

WERKING

Screenshot van de iOS app

Ring was een van de eerste fabrikanten die een deurbel camera met app uitbracht en deze lange ervaring uit zich niet alleen in een eenvoudig installatieproces ook de app is goed doordacht. Als iemand op de deurbel knop drukt ontvang je een push-notificatie op je smartphone (er is overigens ook een uitstekende Windows 10 app) en kan je zien wie er voor de deur staat. Door het drukken op de groene knop kan je met de bezoeker praten en met de rode knop beëindig je de verbinding.

De Ring deurbel camera beschikt ook over een bewegingssensor die je kan waarschuwen als er iemand voor de deur staat, ook als deze niet aanbelt. De gevoeligheid van de bewegingssensor is in te stellen en je kunt ook een detectiezone aangeven zodat bijvoorbeeld geen opname wordt gestart wanneer er een auto door de straat rijdt.

Om van alle mogelijkheden die de Ring biedt gebruik te kunnen maken heb je een betaald abonnement nodig. Voor 30 dollar per jaar worden alle opgenomen videobeelden gedurende 60 dagen bewaard zodat je deze terug kunt kijken en eventueel met anderen kunt delen. Ook geeft dit abonnement in het eerste jaar recht op een gratis nieuwe Ring deurbel camera als deze wordt gestolen of beschadigd.

De kwaliteit van de opgenomen beelden is prima en vergelijkbaar met de NetGear Arlo Q die ik eerder heb gereviewd. Door de 160 graden beeldhoek is de weergave wel iets vervormd zoals ook een deurspion dat doet. Wat mij betreft had deze beeldhoek wel wat kleiner mogen zijn voor een wat natuurlijker beeld maar dan bestrijkt de camera natuurlijk wel een kleiner gebied.

Omdat naast mijn voordeur een lamp hangt die ‘s-nachts altijd aanstaat, is het net iets te licht om de infrarood nacht-modus te activeren. Dat is wel jammer omdat in het donker de nachtmodus een beter beeld geeft. Ik zal daarom kijken of het helpt als ik mijn buitenlamp iets dim.

De Ring deurbel camera is heeft een Live-view functie waarmee je altijd het beeld van de camera kunt bekijken maar dit kan maar gedurende ongeveer een minuut. Omdat de live-view beelden ook worden opgeslagen in de cloud denk ik dat deze beperking er is omdat de beelden altijd via de Ring cloud lopen en niet rechtstreeks naar je smartphone worden gestreamd. Voor mij is dit echter geen probleem omdat live-view een gimmick is die ik alleen in het begin wel eens uitprobeerde maar nu nooit meer gebruik.

VOORBEELD VIDEO

Dit is een automatisch opgenomen video die is gestart doordat de bewegingssensor is geactiveerd. De video is om half negen ‘s-avonds opgenomen toen het al iets begon te schemeren:

ALTERNATIEVEN

Zoals eerder gezegd zijn er veel oplossingen voor huisbeveiligingscamera’s op de markt. Er zijn geruchten dat Nest werkt aan een deurbel camera, maar tot deze wordt gelanceerd is Ring de beste en meest eenvoudige deurbel camera. Hoewel je afhankelijk bent van de cloud (en dus een goede netwerkverbinding), heb je met een IP camera een NAS of Netwerk Video Recorder nodig en een bekabeld thuisnetwerk. De beeldkwaliteit van IP camera’s is vaak wel beter maar deze beschikken meestal niet over een speaker en microfoon om op afstand met bezoekers te praten. Ook zijn de meeste smartphone apps van IP camera’s zijn niet zo goed als de Ring-app.

Voor mij was het meest serieuze alternatief de Nest Outdoor Camera, want hoewel deze niet over een deurbelknop beschikt kan je de Nest Outdoor wel gebruiken om met bezoekers te praten. De Nest app heeft ook een heel handige Sightline functie om door de opgeslagen video’s te scrollen waarvan ik hoop dat Ring deze ook zal gaan aanbieden. Het Nest Aware abonnement is met een prijs van 100 dollar per jaar wel een stuk duurder dan de 30 dollar van Ring terwijl bij Ring je beelden 60 in plaats van 10 dagen worden opgeslagen.

 • Update 20/09: Nest heeft zojuist de Nest Hello deurbel met camera aangekondigd. Deze zal in het eerste kwartaal van 2018 op de markt komen, de prijs is nog niet bekend maar verwacht wordt dat de prijs van het bijbehorende het Nest Aware abonnement hetzelfde zal zijn als voor de Nest Outdoor Camera. Mooi om te zien dat Nest nu ook in deze markt stapt en ik hoop dat deze concurrentie nieuwe interessante mogelijkheden zal brengen. De Nest Hello is in ieder geval mooi vormgegeven, beschikt over een 1080p camera (nog even afwachten wat de bitrate zal zijn) en beschikt net als de Ring deurbel camera over een speaker en microfoon om met bezoekers te communiceren. De Nest Hello heeft geen batterij en dient bedraad te worden aangesloten. Ik hoop later een uitgebreide review te kunnen schrijven over de Nest Hello.

CONCLUSIE

In de korte tijd dat ik de Ring Pro deurbel camera gebruik ben ik een grote fan geworden. Zo zeer dat ik zelfs overweeg om de Stick Up Cam aan te schaffen voor in de achtertuin. De app werkt heel eenvoudig en stabiel en ondersteunt zowel Android als iOS en er zijn zelfs apps voor je Mac of Windows 10 PC.

De beeldkwaliteit is zowel overdag als ‘s-nachts prima en spraak wordt duidelijk weergegeven. Ik hoop dat ik de Ring nooit nodig zal hebben om een inbreker af te schrikken, maar voor het praten met de pakketbezorger heb ik hem al een aantal keer gebruikt en dat is echt super handig!

De Ring Pro is zonder een plus abonnement van 30 dollar slechts een veredelde intercom dus dat bedrag moet je nog optellen bij de aanschafprijs van 279 Euro. Je krijgt daar echter wel heel veel gebruiksgemak en een compleet pakket voor, inclusief beltrafo, 4 verschillende kleuren frontjes en een Ring Chime bel die je in een willekeurig stopcontact in je huis kunt plaatsen.

Voordelen

– Gebruiksgemak
– Motion event videos beginnen ruim van tevoren
– Online opslag goedkoop ten opzichte van de concurrentie

Nadelen

– Scrollen door motion events gaat niet zo makkelijk als bij Nest sightline
– Door afhankelijkheid van de Ring cloud niet zo betrouwbaar als een traditionele deurbel

KOPEN

Je kunt de Ring Pro deurbel online bestellen bij Coolblue voor 279 Euro.

4 gedachten over “Ring Video Deurbel Pro review”

 1. Frank schreef:

  Jammer dat je met de ring de niet de deur op afstand kan openen. Dat zou helemaal gaaf zijn.

 2. Met Ring+ is het wel mogelijk om een koppeling te maken met via het internet te bedienen deursloten maar je kunt helaas niet zoals met de DoorBird een normaal elektrisch slot openen. De DoorBird is wel veel duurder (en in mijn ogen veel minder mooi).

 3. Peter schreef:

  Jammer dat je altijd verboden bent via hun server(s). Werkt vaak erg vertragend!

 4. Ja dat is zeker jammer. Het zou mooi zijn als ze een hybride oplossing zouden aanbieden waarbij de beelden altijd binnen je eigen netwerk beschikbaar zouden zijn en vervolgens van daaruit naar het internet zouden worden gestuurd.

  Nu wordt het beeld van je voordeur eerst via het internet naar een server ergens ver weg gestuurd, en gaat dit vervolgens weer via het internet terug naar je smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *