Measure Map door Google gekocht

Vanochtend vond ik een vreemd mailtje in mijn inbox getiteld “Measure Map and Google”. Hotmail had hem in mijn spambox geplaatst, en ik had deze bijna geleegd, maar gezien het feit dat ik een grote Measure Map fan ben heb ik de mail toch maar gelezen.

Nu moet ik eigenlijk beginnen met “Tot mijn grote verbazing las ik dat Measure Map door Google is gekocht”, maar eigenlijk verbaast het me helemaal niet. Ik roep al tijden dat Measure Map een superieure interface heeft in vergelijking met Google Analytics, en dat Blogger.com een goede statistieken tool mist. Welnu, met de aankoop van Measure Map heeft Google deze twee problemen in één klap opgelost.

Grappig is dat ik een week geleden nog een commentaar heb gepost op het weblog van Jeffrey Veen waarin ik mijn zorgen uit over het trage ontwikkelproces. Het is nu duidelijk waarom: de heren waren aan het onderhandelen met Google en daarbij schoot het programmeer werk een beetje bij in.

Meer informatie vindt je op het Google Blog en op het weblog van Jeffrey Veen.

Ik hoop dat dit alles betekent dat vanaf nu het ontwikkelproces zal worden versneld, en dat Measure Map spoedig voor iedereen beschikbaar komt.