Site pictogram ICT Blog

Apple computers zijn veel te duur

Zo, Microsoft heeft na de serie Seinfeld advertenties weer een controversiële advertentiecampagne bedacht. De nieuwe advertenties zijn een scherpe aanval op de hoge prijzen van Apple computers. En ik kan ze alleen maar gelijk geven.

Vorige week stond ik op het punt om mijn portemonnee te trekken om een Apple iMac te kopen, maar heb uiteindelijk toch voor een Dell gekozen. Ik wilde echt heel graag zo’n mooi geïntegreerde iMac met 24 inch scherm kopen maar zeker in deze tijden van economische neergang kon ik het niet rechtvaardigen om bijna het dubbele neer te leggen voor een design computer. Toegeven, ik ben geen fan van OSX wat de keuze heeft vereenvoudigd. Ik was namelijk van plan om op de aan te schaffen iMac met behulp van de bootcamp software Windows te installeren :)

Wat heb ik nu dan gekocht? Een nieuwe monitor voor mijn Dell Vostro 200st, namelijk de supermooie Dell 2408wfp. Dit is de beste 24 inch monitor die op dit moment te koop is, de resolutie van 1920 bij 1200 pixels is geweldig en wat deze monitor helemaal perfect maakt is de anti-reflectie coating. Ik heb ook een Toshiba laptop met glossy scherm en daar heb ik nooit aan kunnen wennen. In de Apple store viel me ook direct op dat alle design-spots in het scherm te zien waren en dat is echt een groot minpunt van de iMac.

Uiteraard zijn er een heleboel redenen te bedenken waarom een Apple beter is, maar ik heb 1000 euro in mijn portemonee kunnen houden en dat is voor mij de allerbeste reden.

Mobiele versie afsluiten