Apple computers zijn veel te duur

Zo, Microsoft heeft na de serie Seinfeld advertenties weer een controversiële advertentiecampagne bedacht. De nieuwe advertenties zijn een scherpe aanval op de hoge prijzen van Apple computers. En ik kan ze alleen maar gelijk geven.

Dell PCVorige week stond ik op het punt om mijn portemonnee te trekken om een Apple iMac te kopen, maar heb uiteindelijk toch voor een Dell gekozen. Ik wilde echt heel graag zo’n mooi geïntegreerde iMac met 24 inch scherm kopen maar zeker in deze tijden van economische neergang kon ik het niet rechtvaardigen om bijna het dubbele neer te leggen voor een design computer. Toegeven, ik ben geen fan van OSX wat de keuze heeft vereenvoudigd. Ik was namelijk van plan om op de aan te schaffen iMac met behulp van de bootcamp software Windows te installeren :)

Wat heb ik nu dan gekocht? Een nieuwe monitor voor mijn Dell Vostro 200st, namelijk de supermooie Dell 2408wfp. Dit is de beste 24 inch monitor die op dit moment te koop is, de resolutie van 1920 bij 1200 pixels is geweldig en wat deze monitor helemaal perfect maakt is de anti-reflectie coating. Ik heb ook een Toshiba laptop met glossy scherm en daar heb ik nooit aan kunnen wennen. In de Apple store viel me ook direct op dat alle design-spots in het scherm te zien waren en dat is echt een groot minpunt van de iMac.

Uiteraard zijn er een heleboel redenen te bedenken waarom een Apple beter is, maar ik heb 1000 euro in mijn portemonee kunnen houden en dat is voor mij de allerbeste reden.

12 antwoorden op “Apple computers zijn veel te duur”

 1. Henry den Hengst schreef:

  Inderdaad de schrijver heeft gelijk. Microsoft en Apple zijn enorm duur t.o.v. de geleverde kwaliteit. Ik zou de lezer willen adviseren om eens serieus naar Open Source Software te kijken (en proberen). Er is echt heel veel hulp beschikbaar en beslist niet moeilijker dan Windows voor het gebruik.

 2. MusicBox schreef:

  Interesting. But what sign on novelties of the news?

 3. Mike schreef:

  Beste schrijver,
  Je bewering is feitelijk onjuist. Een iMac 20 inch inclusief alle software kost slechts 1.099,- De 24 inch iMac kost slechts 1.399,-
  Je kunt dus nooit 1.000,- bespaart hebben op een (lelijke) Dell :-)
  En als jij op de Apple een tweede OS-X wilt installeren terwijl je op je Dell maar 1 (dramatisch) OS hebt, kun je dat evenmin als meerprijs optellen.
  Kortom: je artikel is – herhaald – feitelijk onjuist.
  En laten we nou eens ophouden met dat geneuzel van open source gemaakt door slimme jongens in achterkamertjes met te veel vrije tijd. Microsoft en Apple geven werk aan tienduizenden mensen. Deze mensen zorgen dat de software veilig blijft. Logisch dus dat de software geld kost. Jij werkt toch ook niet voor niks?!

  Mvg, Mike

 4. Henk schreef:

  Laast in de bijenkorf ook gekeken naar een mac-book.Pff Het blijft toch mooie machines. Ik ook koop liever een 24 monitor.

 5. Rene schreef:

  Apple duur? Grapje zeker.
  Waar anderen al na een paar jaar weer een nieuwe windowsdoos moeten kopen omdat alles niet meer meekan doe je met een apple jaren.
  Mijn ouwe trouwe imacje van 2000 is afgelopen week, na 10 jaar trouwe dienst, verruild voor een G5 van Apple. Probeer maar eens 10 jaar met een windowsmachine te doen. Op lange termijn ben je veel goedkoper uit.
  En die ouwe trouwe, die gaat een tweede leven in bij de jongste van 5, want voor internet is “tie” nog prima.

 6. Tom Denkers schreef:

  Apple PC’s zijn wel duur inderdaad, echter krijg je er wel degelijk een staaltje kwaliteit voor terug. Zelf werk ik met een Macbook en dit naar uiterste tevredenheid!

  Zeker vooralsnog het geld waard geweest!

 7. Mark schreef:

  Apple is inderdaad een vrij duur merk. Maar je betaald bij Apple ook veel, alleen omdat het de naam Apple draagt.

  Mooi spul maar wel (te) duur, naar mijn idee.

 8. Edwin schreef:

  Tsja, als je bij de Comme Chez Soi (Brussel) wil gaan eten en je gaat toch naar het frietkot achter de hoek, dan heb je ook wat geld uitgespaard.

  Maar je gaat die 2 toch niet vergelijken?

  Ik werk hard en ik vind van mezelf dat ik af en toe recht heb op plezier, vermaak en genot. En dat mag dan ook iets kosten.

  Trouwens mijn MacBook en mijn ‘grote’ Apple waren niet eens véél duurder dan de Windows broertjes.

 9. Dommie schreef:

  Het blijven enkel de apple fans die zeggen dat apple niet duur is, ik geef toe, het os van hen zal wel beter zijn, maar 600euro meer voor hun os of bvb een win7, is toch wel een beetje veel he.
  Een macbookpro heeft bvb geen betere hardware dan een alledaagse asus ofzo die maar de helft kost.

 10. Edwin schreef:

  Dommie,

  Het gaat niet alleen om het OS, maar ook om andere slimmigheden. Bij de nieuwere MacBooks zit de voeding in het toestel bv.

  Ook de kwaliteit van het toestenbord en beeldscherm is echt wel heel goed.

  En last but not least: het design is om van te smullen.

 11. Roy schreef:

  Denk even goed na voor jullie zeggen dat een mac duur is hier een lijst

  een windows system 500 euro +
  Office 200 euro
  goede anti virus 100
  music programa 300 euro

  Totaal 1100

  een 2de hans mac 350 euro
  Alle software al in het system
  Geen last van virussen
  Office 200 euro

  Totaal 500

  een nieuwe mac 1000 euro
  Helemaal complete

  Totaal 1000

  En mac gaat langer mee als windows
  voor beeld windows 2000 is oud en kan al minder

  Mac os x 10.3 kan je nog veel over vinden en op de juiste manier nu nog meer kan als windows 2000

  dus wie wint er op lange termijn aanschaf van software

 12. Download PHP Scripts schreef:

  Macbooks zijn inderdaad veel te duur, in verhouding met wat ze kunnen.

Reacties zijn gesloten.