Site pictogram ICT Blog

De Nokia Lumia 720 vanaf volgende week te koop

nokia-lumia-720-voorkant

Mijn eerste ervaring met Windows Mobile was met een hp iPaq, daarna volgden al snel de iMate sp5 en HTC Touch 3G. De Nokia Lumia 800 was mijn eerste Windows Phone 7 toestel en nu Windows Phone 8 al ruim een half jaar op de markt is ben ik op zoek naar een nieuw toestel.

Eerder heb ik al de Nokia Lumia 820 uitgebreid getest en was daar zeer tevreden over. Een nadeel van dat toestel vind ik het relatief hoge gewicht en ook de vormgeving is minder strak dan de Lumia 800 door de dikke afneembare cover.

Vanaf volgende week is echter ook de nieuwe Nokia Lumia 720 in Nederland te koop. De Lumia 720 heeft een heel mooi ontwerp en net als de Lumia 800 een afgerond scherm. Het toestel weegt slechts 128 gram wat voor een telefoon met een 4,3 inch scherm echt heel weinig is. Ter vergelijking; de Lumia 820 weegt 160 gram. De behuizing is op de hoeken mooi afgerond en het toestel ligt daardoor prettiger in de hand dan de Lumia 920.

Volgens de eerste berichten is ook de 6,7 megapixel camera heel goed en neemt deze dankzij de Carl Zeiss lens met een diafragma van f 1.9 ook in het donker goede foto’s.

Helaas is ook de Nokia Lumia 720 niet perfect. Het toestel beschikt over slechts 512MB RAM geheugen en het zou daardoor kunnen zijn dat sommige apps niet goed werken. Ook de processor draait op een kloksnelheid van 1Ghz terwijl de Lumia 820 en 920 op 1.5Ghz draaien. Maar aangezien Windows Phone 8 in mijn ervaring altijd heel soepel werkt, lijkt me dat geen probleem. In tegendeel, door de lagere kloksnelheid gebruikt de telefoon een stuk minder stroom en zal de (grote) accu daarom heel lang meegaan.

Volgens de verwachtigen zal de losse toestelprijs minder dan 350 euro bedragen en dat lijkt me voor zo’n mooie telefoon een redelijke prijs. Dus, nog een paar dagen wachten maar eerst nog een kleur kiezen. Gewoon zwart of misschien wit, of toch een gele?

Mobiele versie afsluiten