De Nokia Lumia 720 vanaf volgende week te koop

nokia-lumia-720-voorkant

Mijn eerste ervaring met Windows Mobile was met een hp iPaq, daarna volgden al snel de iMate sp5 en HTC Touch 3G. De Nokia Lumia 800 was mijn eerste Windows Phone 7 toestel en nu Windows Phone 8 al ruim een half jaar op de markt is ben ik op zoek naar een nieuw toestel.

Eerder heb ik al de Nokia Lumia 820 uitgebreid getest en was daar zeer tevreden over. Een nadeel van dat toestel vind ik het relatief hoge gewicht en ook de vormgeving is minder strak dan de Lumia 800 door de dikke afneembare cover.

Vanaf volgende week is echter ook de nieuwe Nokia Lumia 720 in Nederland te koop. De Lumia 720 heeft een heel mooi ontwerp en net als de Lumia 800 een afgerond scherm. Het toestel weegt slechts 128 gram wat voor een telefoon met een 4,3 inch scherm echt heel weinig is. Ter vergelijking; de Lumia 820 weegt 160 gram. De behuizing is op de hoeken mooi afgerond en het toestel ligt daardoor prettiger in de hand dan de Lumia 920.

Volgens de eerste berichten is ook de 6,7 megapixel camera heel goed en neemt deze dankzij de Carl Zeiss lens met een diafragma van f 1.9 ook in het donker goede foto’s.

Helaas is ook de Nokia Lumia 720 niet perfect. Het toestel beschikt over slechts 512MB RAM geheugen en het zou daardoor kunnen zijn dat sommige apps niet goed werken. Ook de processor draait op een kloksnelheid van 1Ghz terwijl de Lumia 820 en 920 op 1.5Ghz draaien. Maar aangezien Windows Phone 8 in mijn ervaring altijd heel soepel werkt, lijkt me dat geen probleem. In tegendeel, door de lagere kloksnelheid gebruikt de telefoon een stuk minder stroom en zal de (grote) accu daarom heel lang meegaan.

Volgens de verwachtigen zal de losse toestelprijs minder dan 350 euro bedragen en dat lijkt me voor zo’n mooie telefoon een redelijke prijs. Dus, nog een paar dagen wachten maar eerst nog een kleur kiezen. Gewoon zwart of misschien wit, of toch een gele?

7 antwoorden op “De Nokia Lumia 720 vanaf volgende week te koop”

 1. Sjoerd schreef:

  Mooi toestel idd!

  Wit lijkt me ook een mooie kleur. Ik ben zelf natuurlijk van het blauw ;) Je hebt geen verwisselbare covers bij dit toestel he? Enkel opklikbare laadcovers in verschillende kleuren.

  Wel jammer dat het scherm maar 800×480 (wel IPS) is, dat vind ik toch wel erg belangrijk.

  Lastig hoor er zijn zoveel verschillende Nokia’s nu, de 520 lijkt ook erg op de 720 enkel kleiner en zonder frontcam en NFC. NFC is toch wel een leuke toevoeging. De 620 heeft dit allemaal wel maar heeft weer een iets minder design. Deze is met z’n 3,8 inch scherm wel weer een stukje handzamer.

  Ik vind de HTC 8S (uiteraard in het donkerblauw) ook nog steeds erg mooi met zijn color dip. Maar die heeft ook slechts een 800×480 scherm.

  1. Johan schreef:

   Normaal gesproken kies ik altijd voor een mat zwarte, maar ik denk dat ik deze keer heel avontuurlijk voor een witte ga :) Ik ben benieuwd of de glossy behuizing snel krast of niet.

   Op de Lumia 820 vond ik het 800×480 scherm prima, maar dat komt misschien omdat ik geen retina scherm gewend ben.

   Ik ben benieuwd wanneer de Lumia 720 precies zal uitkomen in Nederland en hoeveel deze zal gaan kosten. Ik zag dat de prijs van de Lumia 820 inmiddels al tot 356 euro is gedaald, ik hoop dat de 720 in ieder geval een stuk goedkoper zal zijn dan de 820.

 2. joost schreef:

  wel jammer dat de lumia 720 niet alle landen in de navigatie app heeft. Als je andere andere landen dan het land van je sim wil hebben moet je drive+ kopen: http://www.nokia.com/za-en/support/troubleshooting/?action=singleFAQ&caseid=FA141191_en_US

  1. Johan schreef:

   Dat wist ik nog niet… Ben benieuwd hoeveel HERE Drive+ zal gaan kosten. Het zou raar zijn als de Lumia 720 met Drive+ upgrade duurder zou zijn dan de Lumia 820 waarbij de uitgebreide navigatie standaard wordt meegeleverd!

 3. Tommy schreef:

  Bij Centralpoint is de voorraad datum nu doorgeschoven naar 16 mei :(

 4. Sjoerd schreef:

  The Verge heeft sinds gisteren een review online. Ze zijn best positief, met name over het design. Het scherm blijkt ook mee te vallen :)

  Helaas schijnt de camera wat minder te zijn en heeft hij weinig ram geheugen.

  http://www.theverge.com/2013/4/16/4226108/nokia-lumia-720-review

  1. Johan schreef:

   Vreemd dat ze de camera niet goed vinden, in andere reviews wordt deze juist goed beoordeeld?

   Overigens wordt de leverdatum door de webshop steeds vooruitgeschoven en heeft Nokia zelf nog geen officiele introductiedatum gegeven: https://twitter.com/StellaJansen/status/320562005696188416

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *