Site pictogram ICT Blog

NetGear WiFi Skype telefoon de moeite waard?

Als Skype-fan ben ik zeer geïnteresseerd in allerlei Skype gadgets. Zo kwam ik laatst de NetGear WiFi Skype telefoon tegen waarmee je zonder PC via Skype kunt bellen.

Deze telefoon lijkt me ideaal, ik heb al een aantal verschillende opties geprobeerd zoals een losse microfoon, een usb headset, een bluetooth draadloze headset en een Pocket PC met WiFi en Skype. Geen van deze oplossingen kon mij echt bekoren, de Pocket PC oplossing werkte voor mij het best, maar ligt niet echt lekker in de hand en heeft ook een vrij beperkte batterij-duur.

Aangezien de NetGear telefoon specifiek gemaakt is voor het bellen met Skype lijkt dit me veel beter werken. Op het internet wordt als belangrijkste bezwaar genoemd dat deze telefoon niet over WPA encryptie beschikt en dat je niet op publieke access points kunt inloggen. Voor mij is dit niet bezwaarlijk aangezien ik Skype vooral thuis gebruik en niet van plan ben deze telefoon overal mee naar toe te nemen.

Een ander bezwaar is de prijs… 249 dollar is niet echt goedkoop te noemen voor een gadget en ik moet heel veel bellen via Skype wil ik deze kosten ooit terugverdienen.
Het lijkt erop dat SMC een vergelijkbaar toestel (hetzelfde apparaat onder een andere naam?) zal uitbrengen. Deze telefoon zal 199 dollar gaan kosten, scheelt toch weer een beetje.

Ik denk dat ik nog maar eventjes wacht met de aanschaf van de NetGear WiFi Skype telefoon, tenzij iemand me in de comments kan overtuigen :)

Meer informatie vindt je op de Amazon.com website.

Mobiele versie afsluiten