NetGear WiFi Skype telefoon de moeite waard?

Als Skype-fan ben ik zeer geïnteresseerd in allerlei Skype gadgets. Zo kwam ik laatst de NetGear WiFi Skype telefoon tegen waarmee je zonder PC via Skype kunt bellen.

Deze telefoon lijkt me ideaal, ik heb al een aantal verschillende opties geprobeerd zoals een losse microfoon, een usb headset, een bluetooth draadloze headset en een Pocket PC met WiFi en Skype. Geen van deze oplossingen kon mij echt bekoren, de Pocket PC oplossing werkte voor mij het best, maar ligt niet echt lekker in de hand en heeft ook een vrij beperkte batterij-duur.

Aangezien de NetGear telefoon specifiek gemaakt is voor het bellen met Skype lijkt dit me veel beter werken. Op het internet wordt als belangrijkste bezwaar genoemd dat deze telefoon niet over WPA encryptie beschikt en dat je niet op publieke access points kunt inloggen. Voor mij is dit niet bezwaarlijk aangezien ik Skype vooral thuis gebruik en niet van plan ben deze telefoon overal mee naar toe te nemen.

Een ander bezwaar is de prijs… 249 dollar is niet echt goedkoop te noemen voor een gadget en ik moet heel veel bellen via Skype wil ik deze kosten ooit terugverdienen.
Het lijkt erop dat SMC een vergelijkbaar toestel (hetzelfde apparaat onder een andere naam?) zal uitbrengen. Deze telefoon zal 199 dollar gaan kosten, scheelt toch weer een beetje.

Ik denk dat ik nog maar eventjes wacht met de aanschaf van de NetGear WiFi Skype telefoon, tenzij iemand me in de comments kan overtuigen :)

Meer informatie vindt je op de Amazon.com website.

6 antwoorden op “NetGear WiFi Skype telefoon de moeite waard?”

 1. dennis schreef:

  hey, sorry weet je naam niet.

  Zocht ff op google omdat ik dus ook geil ben op al die apparatenzooi. Ik wil je even bedanken want door dit bericht kon ik de netgear bestellen bij mycom, dan wel in de smc uitvoering maar dat maakt niks uit, ik krijg hem ;)

  Wat mij nog wel opviel was dat jij in je blog schrijft dat de telefoon niet geschikt is om in te loggen op publieke access points, maar volgens mij is dat niet zo..

  It is based on the 802.11b/g standard so it is compatible with almost all standard Access Points on the market.

  Ik ben er in iedergeval blij mee want ik telefoonneer me suf, kan nu alles via skype gaan doen. En daar waar mogelijk een open netwerk is is het gewoon lekker mobiel bellen zonder kosten ;)

  Zodra ik de telefoon heb zal ik je meteen informeren of het wat is!

  Bedankt nogmaals

 2. Johan schreef:

  Hallo Dennis, wat betreft de toegang tot publieke access points; ik heb hier de verkeerde term gebruikt. Ik bedoelde namelijk WiFi hotspots waarbij je een code moet invoeren op een webpagina.

  De meeste hotspots (zoals bijvoorbeeld bij de Starbucks) zijn onbeveiligd, je kunt er dus eenvoudig een verbinding mee maken, maar om te surfen (toegang tot het internet te krijgen) dien je op de pagina die standaard verschijnt een toegangscode in te voeren.
  Aangezien de SMC WiFi telefoon niet over een internet browser beschikt, is het dus niet mogelijk om deze toegangscode in te voeren en kun je dus geen internet toegang krijgen.

  Overigens zijn er in de meeste plaatsen wel onbeveiligde particuliere access points te vinden, dus kun je toch nog lekker mobiel bellen!

  Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen met de telefoon!

 3. Isabel schreef:

  De prijs is inmiddels (feb 2007) aardig gedaald. Wat zijn je ervaringen met het toestel? Is het de moeite waard?

 4. Johan schreef:

  Wifi is nog niet echt geschikt voor gebruik in Skype telefoons in verband met het hoge batterijverbruik en de vaak lastige configuratie.

  Als je de Skype telefoon vooral thuis gebruikt, zijn er inmiddels veel betere DECT alternatieven zoals de Dualphone 3088 en de Philips VOIP841.

 5. Hans Keesom schreef:

  Heb bij de mediamarkt zo’n telefoon gekocht en wat later een upgrade gedaan voor fon (van fon.com) omdat ik zelf ook lid ben geworden. Alhoewel het geluid soms een beetje dof is werkt het thuis lekker. Voor onderweg is het geen brilliant idee, maar goed, als het lukt…… een tijdelijke logee moest voor werk naar Brussel en nam de skype telefoon mee. Wat schetst zijn verbazing, hij zet in het huis van zijn gastheer het ding aan en hij kan bellen. Is dan toch gratis en niet verkeerd. natuurlijk moet je gsm evengoed mee, maar voor het geval dat het werkt…. toch niet gek.

  En aangezien het aantal fon punten ook groter wordt is de combinatie zoals die op de skype site wordt aangeboden helemaal niet gek.

 6. Hans Keesom schreef:

  Helaas, na drie maanden gebruik door een langverblijvende gast, is de volumeknop kapot (harder kan niet meer) en lijkt het normale toetsenbord helemaal in de war. Niet meer echt bruikbaar….hoe is het bij anderen? Doet ie het nog na een paar maanden.

Reacties zijn gesloten.