Blogger for Word

Een paar dagen geleden heb ik een voor Blogger.com gebruikers absoluut onmisbare plugin voor Microsoft Word ontdekt: Blogger for Word. Ik meen me te herinneren dat deze plugin al een tijdje beschikbaar is, maar ik had nog niet eerder de tijd gevonden om het te installeren (stom, stom, dat had me een hoop tijd bespaard!).

Met Blogger for Word kun je rechtstreeks vanuit MS Word naar je Blogger weblog publiceren. Er zijn inmiddels al een groot aantal specifieke blog-tools beschikbaar (zoals Windows Live Writer) maar geen van allen kunnen deze aan het gebruiksgemak van Microsoft Word tippen.
Uiteraard is Word niet specifiek gemaakt voor het schrijven van weblog berichten, dus een aantal zaken zullen niet werken zoals je gewend bent, maar het schrijven gaat des te beter! Ik schrijf met Blogger for Word een stuk sneller en beter (dankzij de spelling/grammatica controle) dan via de Blogger.com webinterface.

Het enige wat ik mis is de mogelijkheid om afbeeldingen te uploaden. In de voortdurende wedstrijd tussen Blogger.com en WordPress heeft Blogger echter weer belangrijke punten gescoord!