Windows Media Player 11 een grote verbetering

Zojuist heb ik Windows Media Player 11 gedownload en geinstalleerd, wat een verbetering ten opzichte van versie 10! Het scrollen in mijn 15 gigabyte grote muziek library gaat een stuk soepeler en ook de nieuwe layout waarbij de albums centraal staan vind ik een grote verbetering.

Er is nu ook een soort ‘live-search’ functie ingebouwd waarmee je razendsnel in de media library kunt zoeken.
Ik ben er nog niet uit of het nieuwe ‘Vista’ uiterlijk een echte verbetering is. Aan de ene kant ziet het er wel strak uit, maar ik vind het tegelijkertijd jammer dat het niet echt past bij de rest van de programma’s op mijn Windows XP systeem.

Je kunt Windows Media Player 11 hier downloaden (validatie vereist)

22 antwoorden op “Windows Media Player 11 een grote verbetering”

 1. ed schreef:

  als ik een cd wil branden krijg ik de melding:
  kan het bestand niet vinden repareer de koppeling of het item in de media biblioteek of verwijder het item om het probleem op te lossen.
  wie weet een oplossing

 2. Merijn schreef:

  Goedverdoemme johan, wat een waardeloze review! Net als de nieuwe mediaplayer overigens! Je wordt al snel gelokt door de nieuwe blingbling in de layout, maar in werkelijkheid is het zo onoverzichtelijk als de pest.

  Op het eerste gezicht lijkt het ongeveer hetzelfde als MP10, maar het belangrijkste verschil is dat je in de library geen linkerlijst hebt met artiesten maar dat je in één groot scherm een grote berg plaatjes hebt van albums en als je naar een andere artiest wil luisteren moet je op ‘back’ drukken, ipv dat je uit de lijst links een andere artiest kan selecteren.

  Conclusie: Media player is kut, en jij met je lofzang nog veel kutter. Volgens mij heb je je ziel aan de duivel van Microsoft verkocht gek!

 3. Johan schreef:

  Zo, Merijn, wat ben jij een stoer jongetje daar anoniem achter je computertje… Probeer eens op een normale toon je argumenten over te brengen, misschien dat ik je dan ooit nog eens serieus zal nemen.

  Ondertussen kun je misschien eens mijn artikel over de normvervaging op het internet lezen :)

 4. Merijn schreef:

  Excuses voor mijn harde taalgebruik, maar ik was het hele internet aan het afstruinen om een manier te vinden om MP10 weer terug te installeren, maar dat lukte niet en ik was gewoon een beetje gefrustreerd, nou ja….eigenlijk werd ik er nogal gek van omdat het zoveel tijd opslokte. Het is eigenlijk iets vrij onbelangrijks, maar ik moest het probleem oplossen. Als je eenmaal ergens aan begint……

  Ik kon MP10 niet installeren, want ‘ik heb al een nieuwere versie’. Uiteindelijk is het me wel gelukt om MP11 er af te krijgen en MP10 er weer op te zetten, die vele malen overzichtelijker is, omdat je tegelijkertijd door zowel de artiesten als de liedjes kan bladeren omdat de ‘mediabibliotheek’ in twee schermen is verdeeld, wat bij MP11 niet is.

  Nogmaals, mijn oprechte excuses voor mijn taalgebruik, ik was gewoon een beetje gefrustreerd…en niet nou ook weer niet zo dat ik second life nodig heb hoor :). Ik heb wel wat beters te doen in mn vrije tijd.

  Groetjes Merijn, ik hoop dat ik vergeven ben, al denk ik nog steeds wel dat MP11 echt kut is, maar waar hebben we het over….

 5. Johan schreef:

  Kijk nou, dat stel ik absoluut op prijs, excuses uiteraard geaccepteerd :)

  WMP11 de-installeren is inderdaad vrij lastig. Normaal gesproken wordt in System Restore een herstelpunt gemaakt waarmee je als het goed is terug kunt naar versie 10, maar dan moet je uiteraard wel System Restore aan hebben staan.

  In WMP11 is het mogelijk om de weergave van de albums te wijzigen zodat je een wat overzichtelijker lijst krijgt zoals met WMP10. Zo kun je bijvoorbeeld de album thumbnails uitschakelen.

  Overigens vind ik dat de Library in WMP10 op mijn pc extreem traag laadt, WMP11 is wat dat betreft een hele verbetering. Maar ik kan me wel vinden in je argument dat de mediabibliotheek in versie 11 niet zo overzichtelijk is als in versie 10…

 6. Gijsbert schreef:

  Ik heb media player 11., maar als ik uitzending gemist wil bekijken krijg ik alleen maar fel gekleurde strepen op mijn scherm. Het geluid speelt wel normaal af. Weet u hoe ik dit kan verhelpen?

  Graag reactie

  G. de rooij

 7. Johan schreef:

  Dit lijkt op een probleem met de videokaart. Als het geen hardware probleem is zou het misschien kunnen helpen om een nieuwe versie van de videokaart drivers te installeren.

 8. laurent schreef:

  hallo, ik heb ook de media player 11 en heb zondag eens een grote kuis gedaan op mijn pc, nu heb ik het probleem dat ik geen muziek meer kan beluisteren. Media player zegt dat er een probleem is met de file. alle muziek die ik staan heb, heb ik geprobeerd. Zou ik iets gewist hebben per ongelukt of wie weet welk probleem ik heb?

 9. Johan schreef:

  Laurent, misschien is het de moeite waard om eens een nieuwe gebruiker onder windows aan te maken en met deze account muziek proberen af te spelen? Op deze manier kun je zien of het probleem aan Media Player of aan jouw account ligt.

 10. Gijsbert schreef:

  Hoe kan ik opnieuw drivers voor mijn videokaart installeren? Wie weet dat?

  Gijsbert

 11. laurent schreef:

  Beste Johan,
  Dank u voor de informatie, ik ga het zeker proberen. Het grote probleem is de codecs. Heb er nu een paar gedownload en momenteel is het opgelost. Nog een vraagje: ik heb srs soundbox gedownload en het is vree goed maar beperkt dat ik het kan gebruiken. Heb je nog een oplossing? Dank u

 12. Mat schreef:

  Hey Johan

  Heb ook zowat gemengde gevoelen bij de nieuwe WMP11 en denk er ook aan om terug te keren naar WMP10 welke heel wat overzichtelijker was hoewel ik de performantie en de betere zoekfunctie zal missen.
  Hoe kan ik het aantal items en tijdsduur (soms zichtbaar naast de volumeschuifregelaar)permanent weergeven in WMP11?
  Mat

 13. Tom schreef:

  Hallo,
  ik heb wmp11 samen met vista geinstalleerd.
  Nu ziet wmp11 geen media als ik deze door de bibliotheek op wil halen. Ik stuur duidelijk de mappen aan, maar toch.
  Wil graag media delen. Iemand advies?
  Gr Tom

 14. Rik schreef:

  hey tom, ik zit met hetzelfde probleem, alleen heb ik gewoon xp pro geinstalleerd met wmp11. Ik selecteer ook mijn muziekmap (70GB op een externe HD). vervolgens gaat wmp zoeken en vindt er maar 2772…terwijl ik +/- 16000 nummers in die map heb staan. iemand die me kan helpen? heb al vanalles geprobeerd. het is me by the way ook nog niet gelukt om wmp11 te de-installeren. Zelfs in mijn registry-editor is hier niks over te vinden. Help!

  groeten rik.

 15. Bjorn schreef:

  dit klopt Rik , maar dat geeft die ook bij mij aan , maar dan geeft die wel alle bestanden aan , trouwens ik vind het uiterlijk van WMP 11 tegen over WMP 10 veel beter en geeft ook een mooie geluid met WMP 11

 16. R.A.M. van Groeningen schreef:

  Ik hoop dat ik mijn dvd-films er mee kan bekijken.

  1. Johan schreef:

   Dat zal alleen werken als je de benodigde codecs installeert.

   Ik heb eerder een post gewijd aan het afspelen van dvd’s met Windows Media player.

   Je kunt hier een codec pack downloaden: http://www.filehippo.com/download_codec_pack/

   1. Gwenn schreef:

    Hey Johan

    Ik heb een vraagje. Ik heb Vista home premium. Windows media player (11 dus :d) heeft altijd mp3 muziek afgespeeld. Nu heb ik Vista opnieuw geïnstalleerd omdat er vanalles was misgelopen in het register en dit nam mij teveel tijd in beslag om op te lossen. Nu is Vista opnieuw geïnstalleerd, maar nu speelt media player geen mp3 muziek meer af, media player gaat vasthangen, de computer gaat vasthangen, alles blokkeert uiteindelijk. Zelfs sneltoetsen werken niet, normaal uitschakelen ook niet, dus enige manier om eruit te geraken is de spanning afsluiten. Natuurlijk super ongezond voor je pc. Wat ik wel zeer raar (en grappig) vind, is dat ie wel films normaal afspeelt. Weet jij misschien hoe ik dit kan oplossen, want ik vind de fout nergens. Je mag me eventueel ook zeggen hoe ik die media player kan verwijderen en opnieuw installeren, want die staat dus niet bij programma’s en restore points maak ik niet (persoonlijke reden).
    Alvast bedankt voor je tijd.

    Groetjes
    Gwenn

    1. Johan schreef:

     Hoi Gwenn, omdat Windows Media Player integraal deel uitmaakt van Windows Vista is het inderdaad niet te deinstalleren. Het is ook niet mogelijk om een reparatie installatie te doen dus als je system restore helemaal hebt uitgeschakeld zit er niet veel anders op dat een nieuwe installatie van Vista maar je kunt natuurlijk ook een andere mediaplayer installeren als standaard MP3 afspeelprogramma en zo het probleem omzeilen.

Reacties zijn gesloten.