HP Scanjet 4470c probleem met Windows 7

hp ScanJet 4470cJaren geleden heb ik een HP Scanjet 4470c scanner gekocht waarmee ik ook dia’s kon inscannen. Het was destijds de beste scanner die te koop was en ik heb er in het begin ook veel gebruik van gemaakt.

Uiteindelijk is de scanner op zolder terecht gekomen omdat ik een multifunction printer had gekocht. Omdat de 3-in-één printer de geest heeft gegeven en ik een artikel wilde scannen heb ik de hp scanjet zojuist weer van zolder gehaald.

Inmiddels draai ik al een tijdje Windows 7 Ultimate op mijn Dell Vostro en ben daar erg tevreden over. Windows 7 wordt alom geroemd om de goede hardware ondersteuning en ik heb dan ook geen seconde getwijfeld of de scanjet onder W7 zou werken. Helaas… Nadat ik de scanner had aangesloten kreeg ik de melding dat de installatie was mislukt omdat er geen drivers beschikbaar waren.

Ik heb nog geprobeerd om de driver voor Windows XP in een virtual machine te installeren maar dat is helaas niet gelukt (alweer een rare foutmelding).

Helaas kan mijn mooie hp 4470c scanner dus de schroothoop op. Een voordeel is dat de zolder in ieder geval weer een stukje minder vol is :)

16 antwoorden op “HP Scanjet 4470c probleem met Windows 7”

 1. Loek schreef:

  Bij mij hetzelfde probleem. Daarom XP als dualboot laten staan. Kan ik gelukkig mijn hp 4470c scanner nog blijven gebruiken. Feitenlijk belachelijk allemaal. HP verdomd het gewoon om een driver te schrijven voor Win7. Ze zeggen keihard, “koop maar een nieuwe”. Hetzelfde probleem met mijn wireless wifi adapter 802.11G van Belkin. Ik heb Belkin hierover gebeld. Antwoord; sorry meneer, geen driver beschikbaar en die komt ook niet. Op de aankoopbon en garamtiebewijs staat notabene “levenslange garantie”, maar een geschikte driver, ho maar!
  Ik mag een nieuwe kopen.

  1. Fons schreef:

   Ik had hetzelfde met mijn HP scanjet G4010. Bij start links onder zit onder alle programma’s scannen en faxen. Daar herkende windows 7 mijn scanner wel. Jammer dat niet alle functies werken vanaf de scanner. Alleen het scannen werkt en niet rechtstreeks printen, pdf maken en negatieven inscannen. Voorlopig ben ik even geholpen. Maar wel slordig van windows en HP. denken echt aan hun klanten.

 2. Frank schreef:

  Geen goede berichten. Ik ben net over op Win7 en heb diezelfde scanner.
  Ik wordt er wel wat verdrietig van als HP niet met die driver op de proppen komt :-(

  1. Johan schreef:

   Ik denk dat je er niet op hoeft te rekenen dat HP ooit nog een Win7 driver voor deze scanner zal maken.

   Misschien is het een optie om zoals Loek heeft gedaan XP als dualboot te installeren?

 3. Robert schreef:

  Om ook een kleine bijdrage te leveren: kijk eens naar Windows XP mode van Windows7. Via Windows virtual PC krijg je gratis bij Windows7 een XP licentie die je kan installeren en starten. Vervolgens kan je ook oude hardware met dito drivers aansluiten! Simpel!

  1. Johan schreef:

   Bedankt voor de tip! Voor mij komt deze te laat omdat ik mijn hp scanner al naar de vuilstort heb gebracht, maar ik neem aan dat andere lezers hier zeker wat aan hebben!

 4. CrazyFrog schreef:

  Ik heb onder VMWare een XPImage draaien en die herkend gelukkig wel mijn scanner.

 5. J.J.Hollebrandse schreef:

  Ik heb precies hetzelfde als hierboven (het 1e bericht ervaren)
  Op de site van HP stond nu dat er geen driver
  beschikbaar was voor deze scanner en voor w7

 6. SILVIO schreef:

  Robert, hoe of wat kan ik die virtuele windows xp gebruiken en waar zit die, ik ben en leek op dit gebied

  1. Robert schreef:

   Hallo Silvio, kijk op de Microsoft site
   Even goed lezen wat ze van je vragen en daarna heb je XP op windows 7
   succes!

 7. Michael schreef:

  Persoonlijk vind ik het ronduit belachelijk als mensen verwachten dat elk OS ondersteunt wordt voor hun product.

  Als je tegenwoordig bijvoorbeeld een G4050 aanschaft, mag je daar ook niet van verwachten dat deze ondersteunt wordt voor MS-DOS, Windows 3.11, Windows Server 2008 en ga zo maar door.

  De levenslange garantie daar wordt waarschijnlijk mee bedoelt dat er garantie wordt geboden op hetgeen wat ondersteunt wordt.

  …Dat neemt niet weg dat het slap van HP is dat er geen software is voor een scanner die bij wijze van ondersteunt wordt op Windows Vista.

 8. Ben schreef:

  Dat de scanner niet meer werkend te krijgen is is onzin. Ik ken het type niet exact, maar heb vrijwel altijd alle apparaten onder Windows 7 gewoon aangekregen. Lang leve compatibility mode!!
  Deze kan het dus ook gewoon doen, kost misschien wat meer moeite,… maar als ik ervoor langs zou komen? Zou dat goedkoper zijn dan een nieuwe scanner? Denk het niet! Bekijk het eens van die kant zou ik zeggen.

  Voor de rest,… Kijk eens op http://www.oostdam.info ( FAQ )
  onder Vista & Windows 7 vragen.

  De allerbeste tips en trucs voor gebruikers en beheerders. Veel Windows 7 plezier!!

  Ben

  1. Loek schreef:

   Beste Ben,
   Hartelijk dank voor je comment.
   Ik ben een “babyboomer” van 64 jaartjes oud (jong) die heftig bezig is met computeren enz.
   Ik draai op dit moment Windhoos-7 en Linux Ubuntu 10.04. (Dual boot)
   Tot voor kort werkte deze prima scanner HP 4470C perfect onder Windhoos XP (SP3) en niet onder Ubuntu 9.01.
   Nu ineens wel onder (Linux) Ubuntu 10.04 maar nog steeds niet onder Windhoos-7.
   Maakt niet uit.
   Op enig moment krijg ik het toch wel voor elkaar.
   Hij heeft al eventjes prima gewerkt op Windhoos-7 echter, ik had recentelijk een enorme crash van mijn PC achter de rug.
   K*t met peren om het zo maar te zeggen.
   Ik moest alles opnieuw installeren.
   Daarna weer hetzelfde probleem met de scanner.
   Ik blijf puzzelen en zal uw adviezen in gedachten nemen.
   Computeren is en blijft een fantastisch fenomeen.
   Om een spreekwoord uit het jaar 1953 te memoreren; “Luctor et emergo” (Ik worstel en overleef)
   Soms ook wel; “Luctor et abortus” (Ik worstel en drijf af!) Hi, hi!
   Kom er wel uit.
   Groet,
   Loek.

 9. frits schreef:

  20.10.2020 Robert, Zelfde probleem. ga het nu eens op die manier proberen. frits

 10. Herman schreef:

  26-12-2010
  Heeft iemand het probleem, 4470c onder Windows 7 laten werken, nu ook echt opgelost ?

 11. Theo schreef:

  Heb de HP scanjet 4570c zonder problemen draaien op Windows 7. Met de standaard applicatie Windows faxen en scannen kan ik mijn “oude” HP scanner (4570c) gewoon blijven gebruiken. De bijgeleverde scanner software is helaas niet geschikt voor Windows 7.

Reacties zijn gesloten.