Firefox plugin maakt Blogger.com nu nog makkelijker

De programmeurs van Blogger.com hebben weer een leuk nieuw tooltje uitgebracht: de Blogger Web Comments for Firefox extension. Na het installeren van deze plugin wordt bij iedere pagina die je bezoekt gekeken in Google Blogsearch of er op weblogs artikelen zijn geschreven over de betreffende pagina. Indien er blogposts zijn gevonden verschijnt er rechtsonder in je browser een pop-up met daarin een overzicht van de gevonden berichten.

Blogger.com Firefox extensionHoewel de pop-up bij ‘normaal surfen’ behoorlijk irritant is (gelukkig zijn de pop-up berichten eenvoudig uit te schakelen), is het voor het maken van blogposts op Blogger.com extreem handig.

Je kunt namelijk voordat je zelf een berichtje schrijft eerst zien wat anderen over een bepaalde pagina hebben geschreven en vervolgens met één klik in Blogger inloggen om je eigen post te schrijven.

Uit oogpunt van de bescherming van de privacy is dit overigens niet echt een goede ontwikkeling omdat Google op deze manier exact je sufgedrag kan bijhouden. Voorlopig maak ik me hier echter nog niet druk om en maak dankbaar gebruik van alweer een handige functie voor mijn Blogger.com weblogs.

Update:
Helaas, het had zo mooi kunnen zijn, maar de plugin is zo geprogrammeerd dat op basis van je ip-adres de taal van de posts in de pop-up wordt gekozen. Aangezien ik op dit moment in Portugal ben krijg ik allemaal posts in het Portugees voorgeschoteld waar ik helemaal niets aan heb :( Ik hoop dat in een volgende versie het mogelijk zal zijn de taal in te stellen want op deze manier is deze in theorie zo handige tool voor mij volledig onbruikbaar.