Op zoek naar een witte LCD flatscreen tv

Hoewel moderne lcd televisies een stuk minder ruimte innemen dan de ouderwetse beeldbuizen, zijn het nog steeds niet de mooiste objecten voor je interieur.

Nu kun je natuurlijk je televisie in een kast wegwerken, maar dat vind ik niet echt een handige oplossing.

Daarom ben ik op zoek naar een mooie zilveren of witte lcd televisie en omdat een Loewe design televisie helaas niet in mijn budget past ben ik op zoek gegaan naar betaalbare alternatieven.

Voor het kiezen van een televisie heb ik een aantal wensen:

 • Zoals gezegd moet hij wit of zilver zijn en er mooi maar niet te opvallend uitzien.
 • Het scherm dient full-HD te zijn zodat ik via mijn PS3 Blue Ray films kan kijken.
 • Een beeldformaat van 32 inch lijkt me ideaal omdat dit goed in verhouding staat tot de afmetingen van mijn huiskamer

Welke witte lcd televisies heb ik gevonden?

Helaas zijn er binnen mijn budget ontzettend weinig lcd tv’s te koop die niet glimmend zwart zijn. Ik heb een aantal ‘el cheapo’ toestellen gevonden, maar de beste kandidaten zijn tot nu toe Samsung en Sony Bravia.

Sony heeft de KDL-32E5520 en ook de Samsung LE32B541 komt aardig in de buurt van waar ik naar op zoek ben, zeker gezien de lage prijs.

De KDL-32E5520 is een mooi wit toestel met een aluminium lijst, de televisie heeft veel weg van een schilderij lijst en Sony heeft dan ook een aantal afbeeldingen van schilderijen in het geheugen van de televisie gezet zodat je de visite kunt imponeren :) Helaas lijkt het erop dat Sony op dit moment deze televisie niet meer maakt, maar ik hoop dat snel een nieuwere versie met hetzelfde uiterlijk wordt gelanceerd. Het oude model zou dan wel eens flink in prijs kunnen dalen (nu is de prijs ongeveer 800 euro). Het mooie van de Sony is dat deze een CI+ adapter heeft waarmee je direct en zonder het gebruik van een decoder kastje digitale TV van Ziggo kunt kijken, ik hoop dat ook UPC dit binnenkort mogelijk zal gaan maken.

De Samsung LE32B541 is heel vriendelijk geprijsd, de Plasma discounter biedt hem op het moment aan voor slechts 450 euro en dat is voor een witte design lcd televisie erg goedkoop. Ondanks het feit dat de Samsung DVB-C ondersteunt is deze televisie niet geschikt om direct op het digitale signaal van Ziggo aan te sluiten. Ook jammer is het dat onderaan het toestel een rode band met led verlichting loopt waardoor het strakke design wordt tenietgedaan en de tv een beetje Night Rider-achtig aan doet. Hopelijk is het mogelijk om in het setup menu deze led verlichting uit te schakelen.

Ik ga binnenkort maar eens in een showroom kijken, maar hoor graag in de reacties bij dit bericht of jullie nog tips hebben voor mooie (betaalbare) lcd televisies in het wit of eventueel zilver!

UPDATE: Omdat de witte Sony niet meer leverbaar is heb ik uiteindelijk toch voor een zwarte Sony 32EX500 gekozen. Als echte gadgetfreak vind ik de ingebouwde netwerkaansluiting met uitgebreide internet mogelijkheden zoals bijvoorbeeld full-screen YouTube zonder dat je computer aan hoeft te staan wel erg gaaf. Ook het feit dat de KDL-32EX500 een 100hz tv is, was na het bekijken van de demos in de Mediamarkt een extra pluspunt.

8 antwoorden op “Op zoek naar een witte LCD flatscreen tv”

 1. Wim schreef:

  Helaas nog niet te koop in Europa, maar de Sony Bravia BX30H is volgens mij precies wat je zoekt:

  http://www.sonyinsider.com/2010/03/12/sony-bx-series-bravia-tv-reborn-in-japan-with-built-in-500gb-hdd/

  1. Johan schreef:

   Wow! Qua uiterlijk is de witte Bravia BX precies wat ik zoek! De ingebouwde 500GB hard disk is ook erg cool, maar helaas is het beeld niet full-HD maar 720p. Ik vraag me overigens af of Sony überhaupt 32 inch schermen met full-hd resolutie heeft?

 2. carice schreef:

  wat is nu eigenlijk de beste platte televisie? is sony een beter merk dan samsung? de samsung is een stuk goedkoper…

 3. B. Denkers schreef:

  Erg nette televisie, zelf heb ik een Sony Bravia. Eerder zat er nog naar mijn mening veel verschil in kwaliteit tussen de merken, echter ben ik van mening dat dat nu wel gladgestreken is!

 4. HR Advies schreef:

  Ik wacht op een goudkleurige televisie!

 5. leila schreef:

  Ik wacht ook op een goudkleurige! ik snap eerlijk gezegd niet waarom er zo weinig variatie zit in het uiterlijk van een tv. die zwarte flatscreens vind ik niks aan.

 6. Priscilla Gallagher schreef:

  wat is nu eigenlijk de beste platte televisie? is sony een beter merk dan samsung? de samsung is een stuk goedkoper…

  1. Bhava Sjouke schreef:

   Kijk eens bij Plasma discounter in Naarden.
   Veel keus, goede service en prijs!

Reacties zijn gesloten.