Muziek draadloos naar je stereo versturen

Philips Streamium SLA 5520Als Nederlander in het buitenland luister ik graag af en toe naar Nederlandse radio. Gelukkig hebben de meeste radiostations een internet stream die ik met Windows Media Player op mijn laptop kan beluisteren. Helaas is de geluidskwaliteit van mijn laptop speakers niet echt geweldig en ook is het een beetje lastig om altijd mijn computer aan te hebben staan als ik naar internet radio wil luisteren (zeker omdat mijn laptop na enige tijd automatisch op slaapstand gaat).

Sinds een paar weken heb ik daarom een super handig apparaatje op mijn stereo installatie aangesloten; de Philips Streamium sla 5520. Dit is een kastje dat over een ingebouwde wifi aansluiting beschikt waarmee rechtstreeks met het internet contact wordt gemaakt via mijn wifi router. De Philips Streamium kan na enig instelwerk op de Philips Streamium configuratie website al mijn favoriete internet radiostations afspelen zonder dat mijn computer aan hoeft te staan. Dankzij de aansluiting op mijn stereo installatie is de geluidskwaliteit dik in orde.

Het is ook mogelijk om de MP3 en WMA gecodeerde muziek die ik op mijn laptop heb staan draadloos af te spelen dankzij de geïntegreerde media server optie in Windows Media Player 11.

Omdat het sla 5520 model inmiddels is opgevolgd door een nieuwere versie kon ik hem voor een mooi prijsje aanschaffen. Misschien is deze versie ergens nog te koop. Anders kun je hier een mooi overzicht van vergelijkbare apparaten vinden.

Tip: In de AudioStreamerShop van Coolblue vind je het grootste online aanbod van draadloze muziekspelers en speakers.

6 antwoorden op “Muziek draadloos naar je stereo versturen”

 1. Eefke van Adrichem schreef:

  Dit is inderdaad een handig apparaat. Ik heb via http://www.draadvrij.nl degene gekocht die voor mij het beste leek en het bevalt inderdaad uitstekend. Mocht alles maar zo draadloos zijn.

 2. Rob schreef:

  Ik ben de hele avond aan de snuffel om nederlandse radiostaions te installeren mede a.d.h.v. jouw opgegeven site en je opmerking dat na enig instelwerk het gelukt is.
  Mij is het tot nog toe niet gelukt!
  Ben jij bereid hier en daar een slimme opmerking te maken???
  Groet Rob

 3. Johan schreef:

  Probeer eens via de Streamium online management interface de volgende stream toe te voegen.

  Dit is een MP3 Stream van Radio538 die bij mij thuis prima werkt.

 4. Ron Rademaker schreef:

  Hi, ik heb zelf een REVO Mondo Wifi radio waarmee ik in Engeland prima naar allerlei radio stations kan luisteren. Ook moet het mogelijk zijn om muziekbestanden van mijn PC (in I-tunes) draadloos via de REVO op mijn HiFi installatie af te spelen. Alleen lukt me dat niet. Ik ben absoluut geen computer expert en moet dus stap voor stap de gebruiksaanwijzing volgen. Ergens gaat iets fout. Mijn REVO herkent wel mijn PC en ook de “shared folder” (i-tunes music) maar kan deze vervolgens niet openen om de music files te tonen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ron

  1. Simon schreef:

   Kijk eens naar de firewall settings …

Reacties zijn gesloten.