Hoe reset je een Hue lamp met de Hue dimmer?

Hoewel het Philips Hue systeem voor connected verlichting enorm robuust is kán het soms gebeuren dat een lamp niet (meer) reageert. Het is helaas niet mogelijk om Philips Hue lampen te resetten door ze herhaaldelijk in- en uit te schakelen maar als je beschikt over een Hue dimmer kan je toch je lamp resetten mocht dat nodig zijn.

Om een niet reagerende Hue lamp te resetten met behulp van de Hue dimmer dien je de dimmer vlakblij de ingeschakelde lamp te houden en gedurende 10 seconden zowel de aan- als de uit-knop ingedrukt te houden. Na 10 seconden knippert de lamp kort, wacht dan totdat deze 3 keer aan en uitgaat en je lamp is gereset.

Ik had een Hue white lamp die niet meer reageerde en ik nadat ik al van alles geprobeerd had en zelfs de Hue bridge gereset naar fabrieksinstellingen bracht het resetten met behulp van de dimmer uitkomst.

Mocht je niet over een Hue dimmer beschikken, dan kan je deze bij Coolblue kopen voor slechts €24,95

9 antwoorden op “Hoe reset je een Hue lamp met de Hue dimmer?”

 1. Danny Timmer schreef:

  Ik heb zelf de Hue in huis. Hij loopt af en toe vast en soms is hij niet bereikbaar via de App. Al het stroom eraf helpt dan. Weet iemand of het mogelijk is hem te updaten?

 2. BB schreef:

  Hi,

  Helaas had ik ook het probleem dat mijn Hue lamp niet meer reageerde. Bijvoorbeeld op het instellen van de intensiteit (dimmen). Ik heb geen Hue Dimmer, dus onderstaand een oplossing voor het probleem met mensen zonder dit apparaatje.

  Ga in de Hue-app naar “instellingen”, “lamp configuratie” en tik op de desbetreffende lamp. De lamp gaat nu kort van sterk en naar zwakke intensiteit. De verbinding met de lamp is nu weer hersteld.

  Succes!

 3. ITontwikkelingen schreef:

  Ik had moeite het resetten maar dankzij dit artikel weet ik hoe het moet, thanks!

 4. Clara schreef:

  Na heel even zoeken kwam ik hier gelijk op het goede antwoord. Bedankt!

 5. Francis schreef:

  Beter dan de gebruiksaanwijzing!

 6. Rindert schreef:

  Bij de Hue Beyond werkt zelfs deze tip niet. Krijgen haar niet gekoppeld. Toevallig nog andere tip voorhanden ?

 7. An schreef:

  Mijn hue lampen gaan spontaan aan en dimmen en gloeien weer op. Ik kan ze ook niet in de app uitzetten want ze gaan automatische weer aan. Wat moet ik doen ?.

 8. Antoinette schreef:

  Mijn hue lampen gaan spontaan aan en dimmen en gloeien weer op. Ik kan ze ook niet in de app uitzetten want ze gaan automatische weer aan. Wat moet ik doen ?.

 9. Bart schreef:

  Hallo,

  Hoop dat iemand mij kan helpen!
  Ik heb een Hue lamp die volgens mij defect is. Als ik hem namelijk in de fitting draai, de lichtschakelaar aanzet dan gaat hij alleen maar knipperen. Een korte lichtflits om de 2 seconden. De andere 2 lampen die ik heb, werken wel. Diegene die niet werkt, heeft altijd wel gewerkt. Ik heb de set 1,5 jaar geleden gekocht.
  Kan iemand mij adviseren wat te doen?
  Bij voorbaat Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *