Maak gratis je eigen website bij Wix

Met de website builder van Wix kun je nu gratis je eigen website maken. Wix is een dienst die website hosting aanbiedt in combinatie met een uitgebreide website beheer tool waarmee je niet alleen de inhoud maar ook het uiterlijk van je site zelf kunt aanpassen.

Het maken van je website is bij Wix heel eenvoudig.

  1. Maak gratis een account aan
  2. Kies je website sjabloon aan de hand van een aantal voorgedefinieerde categorieen
  3. Pas je website aan met de Wix HTML5 editor
  4. Klik op de knop ‘publiceren’ en je site is online!

Bij Wix kan je kiezen uit honderden website templates dus er is altijd wel een layout te vinden die bij jou past. Overigens kun je alle templates helemaal aan je smaak aanpassen door je eigen kleurenpalet en lettertype te kiezen.

Ook foto’s kun je bij Wix eenvoudig uploaden, deze worden automatisch op de juiste grootte in je website geplaatst zodat deze altijd mooi in het template worden weergegeven.

Binnen enkele minuten had ik een basis gemaakt voor deze ICT Blog voorbeeld site

wix

Omdat tegenwoordig heel veel mensen je websites bezoeken met een smartphone of tablet, zorgt Wix ervoor dat je site automatisch geschikt is voor weergave op mobiele apparaten zodat je site voor alle bezoekers optimaal wordt weergegeven.

Ook kun je de functionaliteit van je site uitbreiden door Wix apps te gebruiken. Zo zijn er apps om contactformulieren of facebook like knoppen aan je site toe te voegen

apps

Upgrades

Als je helemaal tevreden bent met je site kan je kiezen voor een van de premium upgrades. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je eigen domeinnaam te koppelen aan je website, of de Wix banners van je site te verwijderen. Zeker voor zakelijk gebruik is dit aan te bevelen vanwege de professionelere uitstraling.

Het is zelfs mogelijk om bij Wix een online webwinkel te openen waarbij je online de productencatalogus kunt beheren.

Zoekmachine optimalisatie

Omdat iedere website bezoekers nodig heeft, zijn er diverse mogelijkheden om je website te promoten. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwsbrievendienst genaamd Wix ShoutOut! en zijn alle sjablonen geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Het is goed te zien dat Wix veel aandacht besteed aan de zoekmachine optimalisatie, een goed geoptimaliseerde website is immers cruciaal als je gevonden wilt worden in de zoekmachines. Voor alle pagina’s is het mogelijk om de pagina link zelf aan te passen en daar de gewenste zoekwoorden in op te nemen en ook de meta informatie kan je aanpassen.

Via Pingdom tools heb ik een snelheidscheck gedaan voor de door mij gemaakte testsite en het resultaat daarvan was prima. Binnen 1.69 seconden was de site geladen en daarmee was deze sneller dan 77% van alle geteste websites. Ook wordt door Pingdom de technische opbouw beoordeeld en de score daarvan van 87 (het maximum is 100) en ook daar is niets op aan te merken.

Conclusie

Is er dan niets aan te merken op de website builder van Wix? Wel, het ligt er helemaal aan wat jouw wensen zijn voor een website. Als je geen budget hebt om een eigen ontwerp te laten maken en je verder geen ingewikkelde technische vereisten hebt dan is Wix prima geschikt. Let er wel op dat als je een eigen domeinnaam wilt gebruiken daar een premium upgrade voor nodig is maar dan nog is Wix zeer goedkoop.

Eén antwoord op “Maak gratis je eigen website bij Wix”

  1. Hajo schreef:

    Leuk artikel, zou wel altijd het design overlaten aan een professional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *