Tivoli Audio Model One BT radio met Bluetooth aansluiting

Tivoli Audio Model One BT

De Tivoli Audio Model One is een legendarische tafelradio. Mijn moeder heeft deze radio al jaren in de keuken staan en heeft daar iedere dag plezier van. Zelf ben ik onder de indruk van het uitstekende geluid dat deze radio produceert en het uiterlijk is natuurlijk ook schitterend.

Met de nieuwe Tivoli Audio Model One BT met Bluetooth kun je nu ook draadloos naar je favoriete muziek luisteren. Voor het streamen van je digitale muziek hoef je alleen maar de bronkeuzeknop op BT/Aux te zetten en je smartphone of tablet via bluetooth te pairen.

Door het speciaal voor audio ontwikkelde Bluetooth A2DP-profiel klinkt muziek uitstekend. Met Bluetooth heb je geen kabels meer nodig om je digitale muziek te beluisteren. En omdat vrijwel iedere tablet of smartphone over Bluetooth beschikt werkt het altijd. Overigens heeft de Model One standaard ook een gewone lijn-ingang waarop je je muziekspeler kunt aansluiten en natuurlijk kun je ook een koptelefoon aansluiten.

Helaas is de Model One met een prijs van 259 euro niet echt goedkoop te noemen, maar in vergelijking met bijvoorbeeld de Sonos Play 3 valt de prijs een stuk gunstiger uit.

Ik heb hem in ieder geval op mijn verlanglijstje voor kerst gezet!

Bestel de Tivoli Audio Model One met Bluetooth aansluiting nu bij Fonq.nl voor slechts € 259 en hij wordt morgen gratis thuisbezorgd!

4 antwoorden op “Tivoli Audio Model One BT radio met Bluetooth aansluiting”

 1. michel schreef:

  Je vergelijkt de prijs van de Tivoli radio met de Sonos, maar hoe zit het eigenlijk met functies en geluidskwaliteit? Welke is beter?

  1. Johan schreef:

   Hoewel ik de bluetooth versie van de Tivoli Audio Model One nog niet heb gehoord, heb ik wel uitgebreid naar de versie zonder Bluetooth geluisterd. Ik ga ervanuit dat deze twee versies hetzelfde klinken, en dan kan ik niet anders constateren dan dat de Tivoli veel beter klinkt dan de Sonos Play 3.

   De Tivoli Audio Model One heeft een heel natuurlijk en warm geluid. De behuizing is van hout gemaakt en best zwaar voor zo’n klein kastje. De Sonos is gemaakt van plastic en het klinkt alsof deze speakers veel teveel zijn best doet om groter te klinken dan hij daadwerkelijk is. De bassen zijn vermoeiend zwaar aanwezig en het geluid is gewoon niet lekker in balans.

   Overigens zou in theorie de draadloze overdracht van het geluidssignaal beter moeten zijn bij de Sonos dan het gecomprimeerde Bluetooth signaal van de Tivoli, dus wat dat betreft moet ik nog een slag om de arm houden. Hopelijk kan ik hem binnenkort eens thuis beluisteren.

   1. Johan schreef:

    Ik heb de Tivoli Audio Model One BT inmiddels uitgebreid kunnen testen en de geluidskwaliteit via bluetooth is uitstekend: https://ictblog.nl/2012/12/31/videoreview-van-de-tivoli-audio-model-one-bt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *