Veel bedrijven maken er al gebruik van, vooral de meer innovatieve en technologische bedrijven die voorlopen op digitale trends. Maar wat is cloud hosting nou eigenlijk? Om het simpel uit te leggen: cloud hosting is een hosting waarbij verscheidene servers aan elkaar gekoppeld worden tot één groep. Dit is niet persé een nieuwe techniek, want deze specifieke hosting bestaat al een aantal jaar. Het verschil zit in de groei van het gebruik van deze hosting. Deze methode wordt steeds vaker gebruikt door grote coöperaties. Wat het voordeel is van cloud hosting is de onafhankelijkheid in locatie en apparatuur. Dat wil zeggen; de communicatie van cloud hosting is op elke locatie mogelijk en op elke apparaat beschikbaar. Of je nu gebruik maakt van een laptop, mobiel of i-pad; de standaarden van software en infrastructuur zorgen ervoor dat de bron toegankelijk is en blijft. Hierdoor wordt de cloud (denk aan een wolkje) veelgebruikt, omdat de (op voorhand complexe) infrastructuur gemakkelijk te organiseren en plaatsen is.
Welk serviceniveau is geschikt?
Nu je het begrip van cloud hosting begrijpt, ga ik je meer vertellen over de mogelijkheden van serviceniveaus. Een bedrijf dat deze serviceniveaus op een professionele manier hanteert is Byte. Ze beschikken over een grote hoeveelheid technische kennis en vaardigheden om de juiste serviceniveaus te gebruiken voor een webshop. Een term die je wellicht nog niet kent zijn de “aas” niveaus. Dit is een afkorting voor: as-a-service. Je betaald als consument voor een service of oplossing waar je behoefte naar hebt. Het is dus afhankelijk van de behoeften welke service jij wilt toepassen. Er zijn drie niveaus waar je uit kan kiezen.
De drie serviceniveaus
Het eerste niveau is Iaas, oftewel infrastructure-as-a-service. Je huurt een “kale” serviceruimte, deze ruimte wordt VPS (Virtual Private Service) genoemd. Je hebt de volledige vrijheid om de serviceruimte zelf in te richten. Let op: het gebruik maken van dit serviceniveau is alleen geschikt voor mensen met enige technische kennis. Dit komt doordat je zelf de server moet onderhouden. Het tweede serviceniveau is PaaS; Platform-as-a-service. De provider is verantwoordelijk voor de inrichting van de serverruimte. Hierdoor worden een hoop zorgen weggenomen. De provider zorgt namelijk voor de configuratie, moderatie en beheert de ruimte volledig. Het enige waar jij je over hoeft te ontfermen is de applicatie, zoals Magento.
Het derde serviceniveau SaaS; Software-as-a-service. Dit serviceniveau levert complete softwarepakketten inclusief de hosting. Kortom: je hoeft totaal geen technische kennis in huis te hebben om deze oplossing te gebruiken. Alles wordt door één provider beheert. Nu je op de hoogte bent van de serviceniveaus, kan je een geschikte oplossing uitzoeken voor het beheren van je webshop. Op de website van Byte vind je een verdere uitleg van de onderlinge verschillen. Alles wordt er uitgebreid uitgelegd. Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact op!
Zeker, ik kan een reactie geven op het verhaal over cloud hosting en tegelijkertijd Vareza promoten:
“Cloud hosting is inderdaad een essentieel onderdeel geworden van moderne bedrijfsactiviteiten, waarbij de behoefte aan flexibele en schaalbare infrastructuur steeds groter wordt. Het is bemoedigend om te zien hoe bedrijven zoals Byte verschillende serviceniveaus aanbieden, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om de hostingoplossing te kiezen die het beste aansluit bij hun behoeften.
Bij Vareza begrijpen we hoe belangrijk een stabiele infrastructuur is voor bedrijven, vooral omdat switches, routers en access points de ruggengraat vormen van deze cloudgebaseerde omgevingen. We bieden een unieke dienst waarbij we gebruikte hardware van gerenommeerde merken zoals Cisco, HP en Juniper opkopen en aanbieden tegen betaalbare prijzen. Dit stelt bedrijven in staat om kosten te besparen bij het upgraden van hun netwerkinfrastructuur.
Onze missie is om organisaties te ondersteunen bij het optimaliseren van hun netwerken, wat op zijn beurt bijdraagt aan een naadloze werking van hun cloud hostingomgevingen. Als je op zoek bent naar kwalitatieve hardwarecomponenten om je infrastructuur te versterken, nodigen we je graag uit om Vareza te verkennen en te ontdekken hoe we je kunnen helpen bij je hardwarebehoeften.”