Microsoft Azure en Open Source

Waarschijnlijk wist je al dat Microsoft Azure inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van cloud oplossingen, maar wist je ook dat open source daarbij een belangrijke rol speelt? In de Azure cloud kun je namelijk naast Windows ook gebruik maken van open source oplossingen zoals het Linux besturingssysteem, MySQL databases en web applicaties zoals het WordPress content management systeem.

Binnen de Azure cloud draait nu meer dan 30% van de virtual machines op Linux en dankzij het gemak waarmee voor-geconfigureerde virtual machines kunnen worden ingezet zal dat percentage zeker stijgen. In de Azure Marketplace vind je een groot aanbod virtual machines, ontwikkel-services, Azure Active Directory-toepassingen, web-apps en gegevensservices die met één druk op de knop kunnen worden ingeschakeld.

Met Azure wil Microsoft ontwikkelaars in staat stellen snel en flexibel robuuste cloud-gebaseerde toepassingen te realiseren. Moderne cloud applicaties bestaan vaak uit een combinatie van platformen en technologieën en open source speelt daarbij een belangrijke rol.

Bekijk de bovenstaande video om meer te weten te komen over Microsoft Azure en Open Source.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *