CloudVPS introduceert eerste Nederlandse Object Store

CloudVPS Object Store

CloudVPS, één van de grootste cloud-providers van Nederland heeft onlangs de eerste Nederlandse publieke object store geïntroduceerd. Hiermee gaat CloudVPS de strijd aan met de populaire S3 opslagdienst van Amazon.

Object stores zijn een cloud storage methode die steeds vaker gebruikt lijkt te worden. Websites en applicaties kunnen hierdoor gemakkelijk files opslaan en opvragen door middel van een API of een URL.

Traditioneel werd data of in een database of binnen een file systeem opgeslagen. Bij een object store is er echter geen eigen server meer nodig en er wordt betaald naar gebruik. Een object store kent geen hiërarchie, er kunnen dus geen mappen in mappen worden aangemaakt. Dit maakt een object store de ideale storage methode voor images, films, backups en vele andere types bestanden. Het is de verwachting dat developers en partijen met grote hoeveelheden data object stores steeds intensiever gaan gebruiken.

In tegenstelling tot concurrent Amazon biedt CloudVPS haar dienst aan op basis van de open API OpenStack Swift. Overigens heeft CloudVPS voor partijen die nu de Amazon S3 API gebruiken een emulatie laag gebouwd waardoor de object store ook met de S3 API gebruikt kan worden.

Naast het gebruik van een open API is de CloudVPS Object Store goedkoper dan Amazon S3 en valt deze object store niet onder de US Patriot Act. Dit betekent dat de oplossing gebruikt kan worden voor privacygevoelige data.

Klanten van CloudVPS die tevens een VPS afnemen zullen gratis de eerste 10 GB object storage met 50.000 zware API calls en 500.000 lichte API calls per maand kunnen gebruiken.

Meer informatie over deze nieuwe dienst is te vinden op het blog van CloudVPS.

Eén antwoord op “CloudVPS introduceert eerste Nederlandse Object Store”

  1. ITpedia schreef:

    Ja, ik zie de voordelen maar ik vraag me af of deze aanbieder partij kan bieden aan krachtige bedrijven zoals Amazon, Google en Microsoft. Dan moet je diepe zakken hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.