SEO perikelen Startpagina dochters

Als beheerder van een viertal Startpagina dochters heeft (naast de kwaliteit van de links op mijn pagina's) het aantal bezoekers de hoogste prioriteit.

Op dit moment is Google de meestgebruikte zoekmachine (meer dan de helft van alle bezoekers van mijn dochterpagina's komt daar via Google terecht) en uiteraard besteed ik dan ook zeer veel aandacht aan de positie van mijn pagina's in de zoekresultatenlijst van Google.

Ik ben in de gelukkige positie dat ISDN en Backup pagina perfect 'ranken' in Google. Aangezien Startpagina zich uitsluitend richt op de Nederlandse markt zijn de zoekresultaten voor Google.nl het allerbelangrijkste.

De zoekopdracht 'backup' op Google.nl levert een perfect resultaat: de eerste positie! Ook 'isdn' levert de felbegeerde eerste plaats op.

Google resultaat zoekterm backup

WordPress.pagina.nl is vorige week pas online gegaan, en gezien het feit dat deze pagina nog geen backlinks heeft is de 4e plek in de zoekresultaten voor Nederlandse pagina's helemaal geen slecht resultaat. Uiteraard zal ik hard mijn best gaan doen om zoveel mogelijk backlinks te krijgen voor wordpress.startpagina.nl zodat ook deze pagina hoog in de zoekresultaten terecht komt.

Skype.startpagina.nl is een heel ander verhaal. Op de een of andere manier lukt het maar niet om deze pagina in de zoekresultaten terug te zien. Het lijkt erop dat Google deze pagina heeft uitgesloten van de resultaatlijsten.
Na enig speurwerk heb ik uitgevonden dat skype.pagina.nl wél is geïndexeerd, een pagerank 4 heeft, maar bij geen enkele zoekopdracht wordt weergegeven! En dit terwijl bij search.msn.nl skype.pagina.nl de eerste plaats inneemt bij de zoekterm 'skype'. Helaas heeft de MSN zoekmachine veel minder gebruikers dan Google.nl, dus leidt dit niet tot de gewenste hoge bezoekersaantallen.

6 antwoorden op “SEO perikelen Startpagina dochters”

 1. Giannis schreef:

  Cool!

 2. Sem schreef:

  Hey! Even tussendoor: iemand geïnteresseerd in een baan op het gebied van SEO/SEM? Heb je een passie voor internet? Ik heb een aantal goede aanbiedingen gevonden op deze website.

  Ik zou zeker even kijken want het zijn zeer interessante functies voor mensen die verstand hebben van Search Engine Optimization en Search Engine Marketing.

 3. W3studio schreef:

  De baan zal wel niet meer gelden, werk echter voor me zelf.

 4. zoekmachine strategie schreef:

  startpaginas zijn heel goed voor links en aardig wat bezoekers.

 5. Xcomputers schreef:

  Sinds startpagina`s een webpagina linken zijn bezoekers aantallen flink toegenomen. Nieuwe website`s probeer ik altijd vermeld te krijgen op een startpagina.

Reacties zijn gesloten.