Een nieuw WordPress template voor ICT Blog

Het oude WordPress theme van ICT BlogEens in de zoveel tijd ben ik het uiterlijk van mijn weblog zat en is het tijd voor een nieuwe look. Vandaag is het weer zover, ik heb het GlossyBlue template vervangen door het BlogOhBlog 2.0 WordPress template.

De voornaamste reden voor mijn keuze voor BlogOhBlog 2.0 is dat dit template een stuk breder is. Naast de iets bredere tekstkolom zijn twee extra kolommen te vinden met daarin de laatste reacties, artikelen, tags en een blogroll. De Google Analytics statistieken geven duidelijk aan dat steeds meer bezoekers de beschikking hebben over een widescreen beeldscherm en mijn nieuwe template maakt daar mooi gebruik van.

Screenshot van nieuw WordPress template voor ICT BlogEen leuke extra is het blokje rechts bovenaan de pagina waar de rss feed een prominente plaats heeft gekregen. Nieuw is de mogelijkheid om per email op de hoogte te blijven van nieuwe berichten, ik ben benieuwd of dit zal aanslaan.

Met het uploaden van een nieuw template ben ik er overigens nog lang niet, het echte werk gaat nu pas beginnen. Ik wil namelijk nog alle Engelstalige teksten vertalen en ik denk er sterk aan om van de ingebouwde bannerruimte gebruik te gaan maken. Verder wil ik nog beter gebruik maken van de tweede kolom door extra widgets te plaatsen en denk ik erover om mijn VoIP, Skype en Backup blogs in ICT Blog te integreren, hoewel dat nog wel even zal duren vanwege chronisch tijdgebrek.

WordPress Video Themes zijn overigens de nieuwste trend, er zijn al veel betaalde themes te vinden met ingebouwde ondersteuning voor het opnemen van videos.
Ik wil in mijn template ook graag mijn Youtube filmpjes opnemen, in de vorm van een vast blok op de homepage of een blok in de sidebar. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dat kan aanpakken. Heb jij misschien een suggestie?