Een zoekmachine optimalisatie experiment

Geïnspireerd door de 30 day challenge ben ik begonnen met een zoekmachine optimalisatie experiment voor een tweetal door mij ontwikkelde websites. Het betreft hier een bedrijfs website en een product website. Ik heb hiervoor bij vrijwel alle social bookmarking diensten een account aangemaakt en hier de links toegevoegd met de door mij gewenste steekwoorden in de link titel. Ook de gebruikte account naam is nauw verbonden met de steekwoorden waar ik op heb geoptimaliseerd zodat de publieke pagina’s van mijn social bookmarking accounts mooi aansluiten bij het onderwerp van de websites waar ik naar link.

Omdat de websites die ik beter wil laten ranken niet genoeg bruikbare tekst bevatten heb ik gedeeltelijk voor een omweg strategie gekozen. Dit houdt in dat ik bij WordPress.com een channel sales blog heb aangemaakt waar ik allerhande artikelen op plaats die teruglinken naar de product website:

Omdat er nog vrijwel niet gelinkt werd naar de bedrijfs- en productwebsites ben ik erg bang dat een plotselinge toename van het aantal links door Google als spam beschouwd zal worden. Ik heb daarom (nog) geen wederzijdse links naar alle social-bookmarking accounts geplaatst. Op het WordPress weblog heb ik wel de belangrijkste diensten in de rechterkolom geplaatst in de hoop dat anderen daar ook een link zullen toevoegen.

Ik ben er inmiddels overigens al achter gekomen dat het simpelweg aanmelden van een link bij social bookmarking diensten helemaal geen extra verkeer oplevert. Het woord ‘social’ zegt het eigenlijk al, pas zodra je meerdere vrienden hebt gaan deze diensten pas verkeer genereren. Ik heb daarom een aantal collega’s gemaild met het verzoek om de links toe te voegen aan hun social bookmark accounts.

Ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen, uiteraard ben ik zeer benieuwd naar jullie tips!