Google geeft MeasureMap een tweede kans

MeasureMap LogoIn Oktober 2005 lanceerde Jeffrey Veen MeasureMap. Deze speciaal voor weblogs bedoelde statistiekendienst groeide al snel uit tot een ware hype. Veen’s ontwerp talent en het gebruik van flash voor het weergeven van bezoekersstatistieken zorgde voor een -zeker voor die tijd- prachtige interface.

Gelukkig was ik er bij de Alpha introductie snel bij en kon ik zo MeasureMap voor het analyseren van de bezoekersstatistieken op mijn blog gebruiken. Terwijl de hype rondom MeasureMap voortduurde, bleef het erg stil op hun website. Totdat werd aangekondigd dat Google MeasureMap had overgenomen. Dit betekende helaas dat de verdere ontwikkeling helemaal stil kwam te staan. Het was niet meer mogelijk nieuwe accounts aan te maken en Jeffrey Veen ging voor Google aan de verbetering van de interface van Google Analytics werken. Pas in Mei 2007 wierp dit zijn vruchten met de introductie van de nieuwe Google Analytics interface.

Aanmeldformulier MeasureMapGisteren ontving ik een mailtje van MeasureMap waarin ik werd verzocht mijn account te converteren naar de nieuwe versie van MeasureMap die gebruik maakt van de backend van Google Analytics. In het aanmeldscherm werd aangegeven dat de statistieken van mijn Blogger.com weblog binnenkort worden opgenomen in het dashboard van Blogger.com. Dit is een geweldige zet van Google; WordPress.com biedt immers al geintegreerde bezoekersstatistieken en MeasureMap is het weblog statistiekenprogramma bij uitstek.

Ik ben erg benieuwd hoe MeasureMap er in de relaunch versie uit zal zien, met de krachtige backend van Google Analytics en het geweldige interface design talent van Jeffrey Veen wordt dit ongetwijfeld een groot succes!