Google medewerker verwijdert per ongeluk Google Blog

Het bij Blogger gehoste weblog van Google is afgelopen maandag enige tijd uit de lucht geweest nadat een medewerker van het bedrijf per ongeluk het blog had verwijderd. Een Texaan heeft vervolgens het webadres geclaimd. De blunder is inmiddels door Google hersteld.

Google geeft op het inmiddels teruggeplaatste blog toe dat de tijdelijke onbereikbaarheid van de weblog hun eigen fout was. “Niemand heeft ons gehackt of ons wachtwoord geraden, we hebben de log per ongeluk zelf verwijderd.”

De 19-jarige Texaanse student die het webadres claimde toen dit op straat lag had geen foute bedoelingen. “Ik wilde Google erop attenderen dat ze een fout hadden gemaakt, voordat iemand met verkeerde bedoelingen het adres zou registreren.”

Het is niet de eerste blunder van Google deze maand. Begin maart was per ongeluk een financiële presentatie van de zoekmonster vrij op internet te bezichtigen. In dit document stond vertrouwelijke informatie over de omzetverwachting. Het uitlekken van deze gegevens had voor Google een negatief effect op de Amerikaanse beurs.