Mensen betalen steeds vaker contactloos op evenementen

Er is een nieuwe trend gaande in betaalland: contactloos betalen. Bij de nieuwste generatie pinautomaten kunnen mensen betalen door enkel hun pas tegen het apparaat aan te houden. Dit zorgt niet alleen voor een snellere afhandeling, maar ook voor een hogere omzet. Vooral op piekmomenten blijkt dat contactloos betalen zorgt voor meer verkoop.

Festivals, markten en beurzen zijn allemaal evenementen waar vaak kleine aankopen worden gedaan. Het gaat hier meestal om bestedingen onder de 20 euro. Een terugkomend probleem is de bottleneck die ontstaat in de betaalafhandeling. Veel voorkomende problemen zijn langzame transacties, veel wisselgeld of slecht werkende, oude pinapparaten. Zowel kleine, maar ook grote festivals als het Best Kept Secret festival zijn inmiddels om.

Festivals hebben kortere rijen

Grote drukte bij de bar wordt bij festivals en grote feesten al tegengegaan door de aparte verkoop van muntjes. Hierdoor kunnen bezoekers bij de bar snel betalen met de muntjes die ze bij aparte loketten kopen, zonder gerommel met wisselgeld of gepast betalen. Toch lost dit niet alle drukte op: de lange rijen verzamelen zich nu juist bij de muntloketten. Hier betaalt men vaak nog contant of met de normale pin, wat een hoop tijd in beslag neemt.

Contactloos betalen zorgt hier dan ook voor de oplossing waar steeds meer evenementen voor kiezen. Doordat mensen snel hun muntjes kunnen betalen, lopen de rijen lekker snel door. Mensen zijn sneller geneigd om terug te komen voor nog een aankoop: dankzij contactloos betalen hoeven ze immers niet meer lang te in de rij te staan. Dit leidt vervolgens weer tot een hogere omzet.

Beurskramen hebben minder zorgen

Grote instanties hebben vaak toegang tot goed materiaal, dus ook tot handige betaalapparaten. Kleine zaken zoals beurskramen hebben deze luxe vaak niet, of ze maken gebruik van een verouderde versie. Voor hen is de aanschaf van deze middelen een hele investering, vooral als ze deze niet iedere dag nodig hebben.

Toch zou juist voor deze mensen contactloos betalen erg interessant zijn. Klanten kunnen zeer simpel met hun pinpas betalen, soms zelfs met hun smartphone. Een oplossing voor hen zou dus zijn: een pinapparaat huren die contactloos betalen ondersteunt. Op die manier hebben ook deze ondernemers alle voordelen, zonder de hoge kosten van het systeem. Het jonge team van InstaPIN staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat ook jouw bedrijf zo snel mogelijk betalingen kan accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *