Nieuwe dochterpagina in aantocht?

Als lid van de Belangenvereniging Startpaginadochters ontvang ik regelmatig mails waarin melding wordt gemaakt van teruggegeven dochterpagina's. Af en toe komt er een interessant onderwerp voorbij waar ik me vervolgens op inschrijf.

Leden van de BVS genieten namelijk een zekere voorrang bij het verkrijgen van het beheer over teruggegeven pagina's. Middels de link in de toegezonden mails kun je je interesse in het overnemen van de teruggegeven pagina kenbaar maken. Vervolgens wordt door middel van een loting een kandidaat aangewezen die aan Startpagina wordt voorgedragen.

Tot hoewel ik al een aantal keren heb meegedaan voor de loting heb ik daarmee weinig succes gehad. Tot vandaag. Ik ben namelijk als winnaar uit de loting voor het beheer van de desktopmanagement.startpagina.nl gekomen.

Hoewel er slechts twee kandidaten voor de overname van deze pagina waren ben ik erg blij dat ik uiteindelijk ben verkozen. Ik denk dat mijn motivatie een belangrijke factor is geweest in de uiteindelijke keuze. Als ITIL en MCP gecertificeerd ex-servicedeskmedewerker heb ik natuurlijk wel behoorlijk wat kennis van desktopmanagement :)

Hoewel de pagina onder de vorige eigenaar weinig succesvol was qua bezoekersaantallen, verwacht ik dat ik het een stuk beter kan doen. Desktopmanagement is namelijk een hot item, veel bedrijven zijn bezig met het outsourcen van het desktopbeheer en ik denk dat daarom desktopmanagement.startpagina.nl een interessante pagina is.

De volgende stap in dit proces is goedkeuring door Startpagina, maar ik verwacht dat dit geen problemen op zal leveren.

Update:
Ik heb een mail gehad van de kwaliteitsdesk dat ik mag beginnen met het maken van mijn nieuwe dochterpagina! :)