Google AdSense klikfraude

Goh, dat is ook toevallig, las ik vandaag op Marketingfacts een post over klikfraude, blijkt dat iemand vandaag als een idioot op mijn Google AdSense banners aan het klikken is geweest…

Let wel, ik heb dus zelf niet op mijn banners geklikt, maar een bezoeker van mijn Backup Buzz weblog vond het een leuk idee om eens flink op mijn AdSense tekstlinks te gaan klikken.
Normaal gesproken heb ik een klikratio van ongeveer 2,5 procent, maar vandaag had ik op Backup Buzz een klikratio van maar liefst 56,6 procent!

Ik hoop dat Google in de gaten heeft dat ik zelf niet verantwoordelijk ben voor deze piek in het doorklikratio. Ik weet wel dat het automatische fraude detectiesysteem in werking is getreden aangezien de inkomsten op Backup Buzz vandaag nul zijn.

Extra vervelend is dat het niet mogelijk is om even met Google te bellen om het probleem uit te leggen en om te kijken of het niet mogelijk is het ip adres van de fraudeur te achterhalen en eventueel te blokkeren. Ik moet nu maar afwachten wat er gaat gebeuren, ik hoop in ieder geval dat de klikfraudeur niet meer terugkomt!

Eén antwoord op “Google AdSense klikfraude”

  1. Pc-windows-tip schreef:

    Ik hoop dat je geen problemen krijgt met google. Het schijnt dat google regelmatig adsense account`s stop zet vanwege klikfraude.

Reacties zijn gesloten.