Software oplossingen

Het gevolg van de verschuivingen naar de digitale wereld is dat vele bedrijven zich moeten beraden op nieuwe software oplossingen. We worden met z’n alle steeds mobieler, wat resulteert in minder gespendeerde tijd achter onze pc tijdens kantooruren. Een nieuwe strategie op het gebied van software oplossingen kan voor elk bedrijf het efficiëntieniveau verhogen. Nu zijn er talloze software oplossingen waaruit uw bedrijf kan kiezen waardoor men soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is van belang dat de software oplossingen die gekozen worden bij uw onderneming passen en daarvoor moet goed worden georiënteerd. In deze blog vindt u verschillende software oplossingen die kunnen bijdragen aan een betere bedrijfsvoering.

Verhogen van het efficientiëniveau

Goede software oplossingen zijn er primair op gericht om het efficiëntieniveau binnen uw onderneming te verhogen.  Zie het niet als een uitgaven, maar als een investering in uw bedrijf. Het gebruik van de juiste software biedt namelijk tal van voordelen. Zo werken steeds meer bedrijven in de Cloud, zodat u op vele plekken in verbinding staat met uw bedrijfsomgeving. Dit is zeer handig voor bedrijven die flexplekken hebben of waarin regelmatig vanuit huis wordt gewerkt.

Enterprise resource planning

ERP-systemen geven inzicht in financiën waardoor er slimme beslissingen kunnen worden gemaakt. Daarnaast vereenvoudigen deze oplossingen de productie en bedrijfsactiviteiten waardoor de tijd binnen een bedrijf efficiënter wordt besteed. Doordat meerdere afdelingen in deze systemen worden ondergebracht en elke afdeling toegang heeft tot elkaars data, kunnen de afdelingen goed op elkaar worden afgestemd wat de efficiëntie ten goede komt. De mogelijkheden van ERP-systemen zijn eindeloos en ze zijn verkrijgbaar van verschillende leveranciers.

Customer Relationship Management

In elke organisatie zou de relatie met de klant als uitgangspunt moeten worden genomen, laat de klant centraal staan binnen uw bedrijfsvoering. Opereer klantgericht en speel net wat beter in op de behoefte van de klant dan uw concurrent. Een CRM systeem kan u inzicht geven in uw relaties en het contact met hen verbeteren. Verbeter de klantenbinding, vergroot de effectiviteit van uw werknemers en verhoog uw bedrijfsresultaten, allemaal met één systeem. Werkt uw organisatie veel met flexwerkers en/of flexplekken? Kies dan voor een CRM in de Cloud. Een goed voorbeeld van een gebruiksvriendelijk CRM systeem in de Cloud is Microsoft Dynamics. Hiermee kan u contact hebben met uw collega’s, zelfs als ze zich niet in het bedrijfspand bevinden, maar kunt u ook het contact met uw klanten verbeteren middels geavanceerde communicatietechnieken. De data wordt geordend opgeslagen en kan gemakkelijk onderling worden gedeeld. Naast Microsoft zijn er natuurlijk ook andere leveranciers die goede systemen aanbieden. Oriënteer rustig en bekijk goed welke software oplossingen worden geboden.

De keuze voor software oplossingen

De mogelijkheden op ICT-gebied zijn immens groot. Om de juiste feeling te krijgen bij een ICT-dienst is het verstandig om u zoveel mogelijk te oriënteren. Onafhankelijk advies is daarbij misschien wel de sleutel tot succes. En wellicht het belangrijkst, self-experience! Het opdoen van self-experience kunt u doen in het COMPAREX Experience Center waar uzelf verschillende software oplossingen kan testen door middel van verschillende scenario’s. Zo kunt u de software oplossingen uitproberen die uw organisatie overweegt aan te schaffen. Dit, in combinatie met een gedegen advies maakt dat u zich optimaal kan voorbereiden op het aanschaffen van software licenties.

Het COMPAREX Experience Center is gevestigd in Amsterdam en biedt ondersteuning binnen uw zoektocht naar de juiste softwarelicenties. Tijdens het bezoek wordt u meegenomen in onder andere Cloud Solutions, applicatiebeheer en backup oplossingen binnen diverse scenario’s. De software oplossingen van Microsoft, VMware, RES Software, Citrix, Symantec en Veeam zullen tijdens deze sessie de revue passeren. Software oplossingen zelf ervaren? Schrijf u dan nu in.

Professionele aanpak

Het is voor iedere ondernemer aan te raden om het selectietraject op tijd te beginnen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden binnen de bedrijfssoftware waardoor goed advies en een goede oriëntatie een must is. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uzelf in te lezen op het internet, maar wanneer u het professioneler aan wilt pakken kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan bijvoorbeeld een Experience center.

3 antwoorden op “Software oplossingen”

  1. Klaas schreef:

    Goede en duidelijke uitleg. Wij werken met ons eigen bedrijf ook in de cloud, dat scheelt ons echt veel storingen.

  2. Davy schreef:

    Wij zijn ook bezig met het implementeren van een ERP systeem. Dit is echter een tijdrovende en intensief traject. Hopelijk werpt het zijn vruchten af.

  3. ITpedia schreef:

    Het sectecteren en implementeren van software is geen kleinigheidje. Op https://www.itpedia.nl/tag/sisp/ is een hele reeks artikelen over die onderwerp te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *