Windows Phone 8 officieel gelanceerd

Gisteravond was de officiële introductie van het gloednieuwe Windows Phone 8 smartphone operating system. Voor diegenen die de live webcast hebben gemist is deze hieronder terug te kijken:

Hoewel veel van de nieuwe features van Windows Phone 8 al bekend waren, was het toch mooi om te zien dat er een aantal nieuwe functies werden getoond. Zo ziet de nieuwe Skype app er geweldig uit en is deze mooi geïntegreerd zodat inkomende Skype gesprekken precies zo worden getoond als normale telefoongesprekken. Ook is de uitgebreide data monitor een heel handige toepassing. Zo kun je met WP8 precies zien hoeveel data je per app en in gebruikt.

Andere getoonde features waren onder andere de Wallet App waarmee je via NFC kunt betalen (helaas voorlopig nog niet in Nederland) en de Rooms functionaliteit waarmee je een soort mobiel sharepoint voor een specifieke groep personen kunt inrichten, bijvoorbeeld voor je familie of collega’s.

Uiteraard werden ook een aantal nieuwe Windows Phone 8 smartphones getoond. Eerder heb ik al geschreven over de Nokia Lumia 920 en de HTC 8X en ik hoop daar binnenkort een uitgebreide review over te kunnen schrijven. Helaas is de Nokia Lumia 920 niet op korte termijn in Nederland te koop, maar de HTC 8X zal wel snel in de winkels liggen.

Eén antwoord op “Windows Phone 8 officieel gelanceerd”

  1. Jeroen schreef:

    Ik lees zojuist dat WP8 nu ook fast resume ondersteunt, dat is weer zo’n kleine verbetering onder de motorkap waardoor WP8 echt ontzettend veel beter is dan WP7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *