Wow! Google Analytics!

Jarenlang ben ik een trouw gebruiker van het overbekende Nedstat tellertje geweest. Het gaf me een mooi overzicht van de bezoekersaantallen en waar deze bezoekers vandaan kwamen.

Onlangs is Nedstat Basic verkocht aan het Duitse Adpepper, en het lijkt erop dat de heren van Nedstat ze een flinke poets hebben verkocht! Google heeft vandaag namelijke een GRATIS en zeer uitgebreid statistiekenpakket op de markt gebracht. Hiermee is in één klap de hele markt voor website statistieken op z’n kop gezet (en het lijkt me dan ook dat die 3 miljoen Euro die Adpepper heeft betaald volledig weggegooid geld zijn).

Aangezien ik de website van Webstats4u een er belabberd uit vond zien en ik het absoluut belachelijk vind dat deze teller nu pop-up advertenties serveert, had ik op dit weblog al helemaal geen teller meer geplaatst. In principe waren de Google Adsense statistieken voor mij genoeg, hoewel deze helaas geen gedetailleerd inzicht geven in de bezoekers statistieken.

Andere tellers waren voor mij geen optie omdat je daar voor iedere website een aparte teller moet aanmaken.

Google heeft nu de ideale oplossing gebracht! Een pakket dat voorheen 199 dollar per maand kostte, geven ze nu helemaal gratis.

Gezien de enorme impact van dit nieuws is de Google Analytics site op het moment extreem traag, maar toch ben ik zo blij als een kind met dit nieuwe speeltje :)

Eén antwoord op “Wow! Google Analytics!”

Reacties zijn gesloten.