Review van Bullguard Anti-virus

Bullguard Internet Security 9.0 is de nieuwste versie van de bekende internet security software van Bullguard. Deze nieuwe versie heeft naast een nieuw uiterlijk, ook een aantal interessante nieuwe fucties gekregen.

Dankzij duidelijke iconen is het eenvoudig om te kiezen uit taken als het scannen naar virussen, het maken van backups of de toegang tot programma’s in te stellen. Je hoeft je dus gelukkig niet door verschillende schermen heen te worstelen, maar alle functies zijn zo eenvoudig bereikbaar.

Het programma combineert een aantal handige functies om je computer te beschermen, te weten;

  • Antivirus
  • Antispyware
  • Antiphishing
  • Spam filter
  • Instant messaging bescherming

Omdat ik steeds vaker bestanden via Skype en MSN messenger uitwissel vind ik Vooral de instant messaging bescherming erg handig.

Een leuke extra is de 5 gigabyte online backup ruimte die je krijgt bij de software. Hiermee kun je een online kopie maken van je belangrijkste documenten en foto’s.

Ik denk dat ik niet de enige ben die vooral zo min mogelijk van beveiligings-software wil merken en gelukkig doet de Bullguard software onopvallend zijn werk. Het scannen naar virussen is overgens ook lekker eenvoudig, dus niet zoals bijvoorbeeld bij Security Essentials 3 verschillende scan methoden, maar gewoon een scan die je zelf kunt configureren. Al met al ben ik best tevreden over deze software, maar vergeet niet dat je altijd alert moet blijven als je online bent!