Op zoek naar een goede (online) newsreader

Geruime tijd ben in een enthousiast gebruiker van de online rss feedreader NewsGator. De interface is lekker simpel, snel en overzichtelijk en deze gratis dienst is zeer betrouwbaar.

Sinds een paar dagen heeft Newsgator echter de lay-out aangepast. Het is een heel subtiele wijziging, naast het gebruik van eenvoudige adSense banners hebben ze nu standaard alle nieuwsberichten ingekort. Met een klik op het plus-teken wordt met via een Ajax script de hele post getoond.
Hoewel dit dus een subtiele wijziging betreft heeft dit voor mij de hele tool geheel onbruikbaar gemaakt. Ik ben namelijk gewend om al mijn rss berichten (per zelf ingedeelde categorie) weer te geven en zo heel snel het nieuws door te nemen. Dit is nu volledig onmogelijk gemaakt omdat ik voor ieder berichtje op de plus moet klikken om het hele bericht te lezen! Exit NewsGator dus…

Op zoek naar een alternatief heb ik Bloglines uiteraard als eerste geprobeerd maar de interface van deze newsreader is voor mij veel te uitgebreid en onoverzichtelijk.

Ik ben nu met Google Reader aan het experimenteren, op het eerste gezicht ziet deze rss reader er goed uit. Lekker simpel en snel. Ik moet nog uitzoeken of het mogelijk is om mijn feeds in categorieën in te delen, maar het lijkt me een blijvertje. Of kent iemand anders een betere online nieuwsreader?

4 antwoorden op “Op zoek naar een goede (online) newsreader”

 1. ekid schreef:

  probeer feedreader.com eens

 2. Johan schreef:

  Als ik het me goed herinner heb ik het programma van feedreader.com al eens geprobeerd. Het is op zich een heel fijn programma, ik ben echter op zoek naar een online feedreader. Het mooie van een online reader is namelijk dat je op verschillende computers (zoals met webmail) je favoriete feeds kunt lezen.

  Overigens gebruik ik nog steeds Google Reader, vooral het automatisch als gelezen markeren van de feeds bij het scrollen vind ik een geweldige uitvinding! Ik ben helaas niet zo gecharmeerd van het (gebrek aan) design van deze en alle andere Google sites.

 3. Steefie schreef:

  probeer eens http://www.symbaloo.com, kan je ze zelf instellen

Reacties zijn gesloten.