Apple zal de naam van de iPhone wijzigen in Apple Phone

Goed, ik dacht laat ik er maar een post aan wijden zodat ik wanneer de Apple Phone definitief op de markt komt in ieder geval bewijs heb voor mijn voorspelling.

Ik denk namelijk dat de iPhone niet onder deze naam op de markt zal worden gebracht en wel om een tweetal redenen.

Ten eerste heeft onlangs Linksys (Cisco) een Wifi VoIP telefoon geïntroduceerd die de naam iPhone draagt. Het lijkt me dat Apple weinig kans heeft om Linksys te dwingen deze naam af te staan omdat Linksys simpelweg tien jaar eerder was met het registreren van het trademark. Nu het overleg buiten de rechtzaal niets heeft opgeleverd, heeft Cisco aangekondigd juridische stappen te gaan nemen tegen Apple. Ik niet dat Apple hier erg wakker van zal liggen omdat ook hier het motto ‘any publicity is good publicity’ geld. Maar uiteindelijk lijkt het me goedkoper om de naam te wijzigen dan Cisco af te kopen.

Ten tweede heeft Apple gisteren aangekondigd dat de naam van het bedrijf wordt gewijzigd van Apple Computer inc. naar Apple inc. om te benadrukken dat Apple niet alleen computers maakt. De eerder als iTV aangekondigde media box werd gisteren verrassend als ‘Apple TV’ gepresenteerd en de bekende iMac en iBook computers worden door Apple sinds geruime tijd consequent ‘Apple iMac’ en ‘Apple MacBook’ genoemd. Door het gebruik van de merknaam Apple in de naam van het product zorgt Apple ervoor dat voor de gebruikers van verschillende producten zoals de iPod en MacBook deze verschillende producten met een merk associeren.

Ik verwacht daarom dat Apple met een hoop tamtam uiteindelijk de naam van haar nieuwe telefoon zal wijzigen in Apple Phone; kom over een paar maanden hier nog eens terug om te kijken of ik gelijk heb gekregen :)

5 antwoorden op “Apple zal de naam van de iPhone wijzigen in Apple Phone”

 1. Hjklbnm52 schreef:

  Citaat:
  “De eerder als iTV aangekondigde media box werd gisteren verrassend als ‘Apple TV’ gepresenteerd ee bekende iMac en iBook computers worden door Apple sind geruime tijd consequent ‘Apple iMac’ en ‘Apple iBook’ genoemd”.

  Er zitten twee fouten in. Je noemt de Apple iBook in tweede instantie weer Apple iBook terwijl dit MacBook moet zijn, neem ik aan. Verder staat er ee i.p.v. en.

  Zelf heb ik een iBook, daarom viel het mij zo op. Over een tijdje zal ik zeker terug komen om te kijken of je gelijk hebt gekregen.

 2. Johan schreef:

  Bedankt voor de reactie, ik heb de foutjes verbeterd.

  Ik ben zelf overigens een Windows gebruiker :)

 3. Xavier schreef:

  Ik heb gelezen dat Cisco de naam mocht gebruiken.. Het zou een deal geweest zijn… Nog iemand die dit denkt??

 4. Nick schreef:

  En tja, je had het fout.

 5. Johan schreef:

  Inderdaad, ik zat er flink naast :)

Reacties zijn gesloten.