Blogger backlinks functie verbeterd

Veel webloggers vinden Blogger een veel te simpele tool die alleen voor amateurs geschikt is. Tot voorkort was dit zeker het geval. Het was niet mogelijk om te reageren op berichten, foto’s konden niet bij Blogger worden opgeslagen en trackbacks werden niet ondersteund.

Op dit moment worden al deze opties echter ondersteund, en werken zelfs vele malen beter dan bij andere weblog tools. Zo is mijn weblog compleet spam-vrij dankzij de ‘word verification’ en de mogelijkheid om comments te modereren. WordPress heeft hier allerlei ingewikkelde plugins voor nodig die vaak maar half werken zodat de webmaster alsnog alle comments dient uit te pluizen om te zien of er niet per ongeluk een comment teveel in de spam lijst is beland.

Blogger maakt niet gebruik van Trackbacks (die een hoop spam veroorzaken), maar van Backlinks. Het unieke van dit systeem is dat hierbij in Google Blogsearch wordt gecontroleerd of een post daadwerkelijk gelinkt wordt. Trackback spam is hiermee dus verleden tijd, én het is niet meer noodzakelijk om andere weblogs op de hoogte te stellen dat je naar ze linkt, dit werkt volledig automatisch.

Op Blogger Buzz wordt alweer een verbetering aangekondigd aan het Backlinks systeem. Het is nu per post mogelijk om backlinks in of uit te schakelen. Top!