Meer bezoekers dankzij title tag optimalisatie

Om meer bezoekers op mijn weblog te krijgen ben ik voortdurend bezig met zoekmachine optimalisatie. Omdat ik niet helemaal tevreden was met de manier waarop mijn website in de zoekresultaten van Google werd weergegeven heb ik besloten om de title tag aan te passen.

Standaard geeft WordPress de titel op de volgende manier weer:
ICT Blog » Blog Archive » Windows Live Writer

Omdat de titel van het bericht het belangrijkste is, wilde ik deze graag naar voren plaatsen. De tekst Blog Archive is overbodig en deze kon worden verwijderd. Ook de dubbele chevron als scheidingsteken vond ik niet mooi staan en werd niet altijd juist weergegeven. Uiteindelijk heb ik de volgende opmaak gebruikt:

Title tag optimalisatie

Deze opmaak is een stuk duidelijker en ziet er mooier uit in de zoekresultaten. Maar heeft het ook positieve effecten op de bezoekers aantallen? Dankzij Google Analytics kon ik dit mooi bijhouden:

Google Analytics

Zoals zichtbaar in de grafiek heeft de title tag optimalisatie voor een mooie stijging in de bezoekersaantallen gezorgd! En dit terwijl op dit moment nog niet eens alle pagina’s met de nieuwe titel zijn geïndexeerd!

Wil je ook je pagina titels op je WordPress weblog optimaliseren? Voeg dan deze code aan je header template toe:

<title><?php if ( is_home() ) { ?><?php bloginfo(‘name’); ?> – <?php bloginfo(‘description’); } else { wp_title(”); ?> – <?php bloginfo(‘name’);} ?></title>

Mocht je het makkelijker vinden om een plugin te gebruiken, dan is de WP Optimal title plugin een aanrader. Wil je het echt gecompliceerd maken dan kun je ook de SEO Title Plugin installeren.

4 antwoorden op “Meer bezoekers dankzij title tag optimalisatie”

 1. Ramon Eijkemans schreef:

  Nu nog je meta-descriptions optimaliseren ;)

 2. Johan schreef:

  Ik dacht dat de meta-description (en keyword) tag niet meer wordt gebruikt?

 3. Ramon Eijkemans schreef:

  niet voor rankings nee, maar je ziet aan de screenshot boven dat het er allemaal wat beter uit zou kunnen zien. Meta-descriptions kun je wel goed gebruiken om je CTR te verbeteren

 4. Bart schreef:

  Je ziet dat het werkt! Je was het eerste resultaat bovenaan Google!

Reacties zijn gesloten.