Performancing Metrics: een nieuwe blog stats dienst

Performancing Metrics is de nieuwe weblog statistieken dienst van de makers van de populaire Performancing Firefox plugin.
Deze statistiekendienst is zoals het recentelijk door Google overgenomen MeasureMap specifiek bedoeld voor weblogs en bied een geweldig aantal features.

Zelf heb ik uiteraard ook al de statistieken op een test-blog geïnstalleerd. Helaas is op dit moment vanwege overweldigende belangstelling de Performancing website nogal traag, waardoor het benodigde javascript mijn hele blog vertraagd. Gelukkig is dit een test-blog dus ik laat de tellercode gewoon staan.

Hoewel ik razend enthousiast ben over Measure Map en ik denk dat het moeilijk zal worden voor Problogger Metrics om tegen deze sterke concurrent op te boksen, heeft Problogger Metrics een zeer interessante optie die Measure Map ontbeert: het meten van Adsense clicks. Dit is voor mij voldoende om eens heel goed te kijken naar de mogelijkheden van deze dienst, Google Analytics is hopeloos traag en veel te ingewikkeld, dus ik hoop dat ik binnenkort mijn tellers kan vervangen!

Op Problogger is al een uitgebreide review te vinden.