Irritante advertenties in RSS feeds; deel 2

Het kan kennelijk altijd erger; irriteerde ik me laatst al mateloos over de gigantische advertenties in de RSS feed van Dutchcowboys, Webwereld heeft het gepresteerd om het nog bonter te maken.
Voordat je verder leest eerst een screenshot:

Webwereld RSS advertentie

Inderdaad, Webwereld plaatst in haar RSS feed volledige advertentie-posts en presteert het ook nog eens om deze te herhalen!

Een duidelijk voorbeeld van een marketeer die door de techneuten niet tot de orde is geroepen. Waarschijnlijk heeft de betreffende marketeer zelf nog nooit een feedreader gebruikt en snapt zij/hij dus niet dat het ‘not done’ is om met dergelijke advertentie berichten RSS feeds te misbruiken…

4 antwoorden op “Irritante advertenties in RSS feeds; deel 2”

 1. Nedrie schreef:

  Quote: “Een duidelijk voorbeeld van een marketeer die door de techneuten niet tot de orde is geroepen. Waarschijnlijk heeft de betreffende marketeer zelf nog nooit een feedreader gebruikt en snapt zij/hij dus niet dat het ‘not done’ is om met dergelijke advertentie berichten RSS feeds te misbruiken…”

  Misschien een technisch foutje?

 2. Johan schreef:

  Nee, helaas is het geen technische fout. Ze vertonen dergelijke adverties regelmatig.

 3. Robbie de Robot schreef:

  Dudes, denk even wat minder ouderwets s.v.p. Dit is een doodnormale manier van adverteren, wordt zelfs in Adsense aangeboden als optie. Niet doen alsof Webwereld iets raars doet en/of mensen het niet snappen.

 4. Johan schreef:

  Ja, er zijn genoeg feeds waarin Adsense advertenties zijn opgenomen en daar heb ik ook niets tegen.

  Wat ik wel ontzettend irritant vind, zijn specifieke advertentie items in de RSS feed, waar het gehele bericht een advertentie is (en het dus niet een advertentie bij een normaal bericht betreft) het bovenstaande screenshot is daar een goed voorbeeld van.

Reacties zijn gesloten.