Schrijf betere weblog teksten in 3 stappen

Veel webloggers zijn echte techies en houden ervan om uren aan de html en css code van hun blog te sleutelen. Ik maak me zelf regelmatig schuldig aan deze tijdverspilling zodat ik niet toekom aan het eigenlijke doel van mijn weblogs, het schrijven van blogposts :)

De onderstaande 3 tips helpen je te focussen op de inhoud; het allerbelangrijkste voor een succesvol weblog!

  1. Wees origineel! Hoewel ik er geen wetenschappelijke onderbouwing voor heb, schat ik dat de helft van de weblog berichten gaat over berichten op andere weblogs. Originele berichten zijn voor je lezers veel interessanter om te lezen dan overgenomen nieuwsberichten.
  2. Bedenk voor je begint met het schrijven van je blogpost wat de beste structuur voor je tekst is. Denk aan een inleiding, probleemstelling/argumenten en conclusie. Het is handig deze structuur met wat steek woorden op klad te zetten.
  3. Denk aan de spellingcontrole! Je zult je verbazen hoeveel lezers zodanig worden afgeleid door stomme taal foutjes dat de kern van je tekst volledig aan ze voorbijgaat!

Er zijn vast wel meer dan 3 tips te bedenken, heb jij nog een schrijf tip die je met ons wilt delen in de reacties?

2 antwoorden op “Schrijf betere weblog teksten in 3 stappen”

  1. Edwin Mijnsbergen schreef:

    Taalfoutjes moet je aan elkaar schrijven, niet los :-)Maar voor de rest kloppen de tips hoor!

  2. Johan schreef:

    Helaas kan ook mijn spellingchecker niets doen aan de Engelse ziekte waar ik sinds ik aan de andere kant van de Noordzee woon nogal last van heb :)

Reacties zijn gesloten.