Verdubbeling bezoekersaantal dankzij eKudos

Sinds een week ben ik fan van eKudos. Hoewel de site al een tijdje bestaat was ik tot nu toe vooral op Digg.com te vinden. Omdat ik echter graag Nederlandse blogs lees is eKudos een mooie aanvulling.

Op een regenachtige zondag besloot ik om een account te maken en mijn review van Windows Live Mail Desktop en Thunderbird 2.0 te plaatsen op eKudos. Tot mijn grote verbazing en blijdschap verscheen mijn post na enige tijd op de voorpagina en zag ik de bezoekersaantallen op mijn ICT Blog snel toenemen. Op deze zondag was het bezoek op mijn blog ruim verdrievoudigd!

Verdubbeling bezoekersaantal

Omdat ik nu de smaak te pakken had besloot ik in de volgende dagen ook mijn posts over Picasaweb en de nieuwe X-Box 360 Zephyr op eKudos te plaatsen. Zoals in bovenstaande grafiek is te zien zorgt dit nog steeds voor een aardige stroom bezoekers :)

Helaas is eKudos niet de Nederlandstalige Digg kloon met de meeste bezoekers, MSN Reporter en Geenredactie kunnen veel meer bezoekers naar je site brengen. Gezien het ranzige karakter van Geenredactie heb ik echter geen behoefte om mijn posts daar te vermelden, ik denk ook niet dat de puisterige Geenstijl pubers erg geïnteresseerd zouden zijn in mijn blog…

Op MSN Reporter heb ik het wel geprobeerd maar vanwege het negatieve karakter van de site ben ik daar snel vertrokken. De ‘Dump dit’ knop heeft namelijk een ongekende aantrekkingskracht op de bezoekers en de meeste artikelen worden zonder de moeite te nemen de site te bezoeken snel weggestemd. Ik denk dat het feit dat je door het uitschakelen van je cookies eenvoudig meerdere malen kunt stemmen hier mee te maken heeft.

Ik ben zeer tevreden over eKudos. De site werkt uitstekend, de vermelde berichten zijn (misschien wel vanwege het nog exclusieve karakter) van hoge kwaliteit en het extra verkeer op mijn blog is mooi meegenomen.

P.s.
Aarzel vooral niet om op de onderstaande eKudos link te klikken :)