Grooveshark – het einde van mijn MP3 verzameling?

Jarenlang heb ik fanatiek MP3 muziek verzameld op mijn harde schijf. Ik heb inmiddels al een aardige collectie die ik netjes in folders heb geordend en getagd. Hoewel ik Windows Media Player 11 een heel fijn programma vindt, merk ik dat ik het de laatste tijd steeds minder gebruik. De reden? Grooveshark!


Grooveshark is een web applicatie waarmee je gratis toegang hebt tot een gigantische hoeveelheid muziek die je gratis in je browser kunt spelen. Sinds kort is in Nederland ook Spotify beschikbaar, maar omdat je daarvoor een programma dient te installeren, heeft Grooveshark bij mij toch de voorkeur. Ook de advertenties die je bij Spotify te horen krijgt kunnen soms best irritant zijn.

Mocht je overigens absoluut een apart programma willen gebruiken, dan is er voor VIP gebruikers ($30 per jaar) een op Adobe AIR gebaseerde desktop client beschikbaar.

Met Grooveshark kun je heel eenvoudig muziek delen, bijvoorbeeld op Facebook of twitter. Leuk als je even een liedje naar iemand wilt sturen, één klik op de link en het begint te spelen!

Mocht je over een mobiel internet abonnement met een royale datalimiet beschikken, dan is het ook leuk om de app voor je mobiele telefoon te proberen (beschikbaar voor Android, Nokia, Palm, jailbroken iPhone of BlackBerry, helaas niet voor Windows Mobile).

Als je een liedje niet kunt vinden, maar het wel als MP3 op je computer hebt staan, dan kun je dat overigens eenvoudig zelf uploaden en zo je steentje bijdragen aan de collectie van Grooveshark.

3 antwoorden op “Grooveshark – het einde van mijn MP3 verzameling?”

  1. Jared schreef:

    Ik snap echt niet dat sommige mensen Spotify beter vinden dan Grooveshark… Spotify ziet er wel mooi en gebruiksvriendelijk uit maar heeft bij lange na niet genoeg muziek om interessant te zijn.

    Hoewel Grooveshark een beetje rommelig overkomt doordat er veel dubbele liedjes op staan, staat er wel veel meer én recentere muziek op.

  2. Robin schreef:

    Inmiddels is sinds 5 augustus ook de Grooveshark app in de officiele Apple App Store!!

    Ik heb overigens ook een tijd geleden de voor/nadelen tussen Spotify/Grooveshark op een rij gezet. Zie hier: http://www.funriders.net/robin/index.php/verschillen-tussen-online-muziek-diensten-spotify-en-grooveshark/

Reacties zijn gesloten.