Succesvol online ondernemen met een webshop

Iedereen heeft wel eens iets online verkocht, de eettafel van je ouders op Marktplaats, je eerste auto op Speurders, je schoolboeken op Bol.com, you name it. Maar professioneel online verkopen is iets anders. Wil je het serieus aanpakken? Dan kun je niet zonder e-commerce software. In het begin is een gratis webshop prima, maar zodra je meer producten in je assortiment krijgt en elke dag meer dan een uur kwijt bent aan het bijhouden van je excelsheet dan wil je echt overstappen naar de professionele webwinkelsoftware van Lightspeed.

Ben jij een online ondernemer?

Begin je een online winkel dan heb je een plan nodig, tijd om te investeren en niet geheel onbelangrijk: ondernemersbloed. Waar je je niet druk om zou hoeven maken is de techniek, je bent immers een entrepeneur en geen programmeur. Daarom biedt Lightspeed een gebruiksvriendelijke management tool voor je webshop waarin (voor een vast maandbedrag) alles geregeld wordt: van hosting tot SEO. Het productdesign is van deze tijd en vrijwel alles gaat via ‘drag and drop’. Geen onoverzichtelijke tabs, maar duidelijke en gemakkelijk te begrijpen modules.

succesvol-online-ondernemen-webshop-1

Maak een mooie webshop

Stap één bij het maken van een webshop is het kiezen van een template, stap twee het importeren van je producten, stap drie is het uploaden van foto’s en toevoegen van productomschrijvingen. En in feite ben je dan ready-to-sell. Het belangrijkste aspect van online verkopen is het trekken van bezoekers naar je webshop. Een mooie webshop werkt als een conversiemagneet. De software van Lightspeed is flexibel qua design, zo heb je volledig de vrijheid om kleuren, knoppen en lay-out aan te passen naar jouw wens via een HTML en CSS-editor. Zo maak je jouw webshop uniek en passend bij jouw merk.

Trek bezoekers aan

Behalve ‘the look and feel’ gaat het ook om de vindbaarheid van jouw webshop. De SEO en marketingtools die geïntegreerd zijn in de webwinkelsoftware van Lightspeed zorgen voor een hoge ranking in de zoekmachines. Wat uiteraard bezoekers naar je webshop trekt. Zo kun je o.a. gebruikmaken van metatags, SEO-omschrijving, product previews en ingebouwde blog. Alles om jouw producten online te promoten.

succesvol-online-ondernemen-webshop-2

Gratis updates en 250+ koppelingen

Het voordeel van een webwinkelsoftware op abonnementsbasis is voornamelijk dat jouw webshop altijd up-to-date is. Een team van Lightspeed-programmeurs werkt dagelijks aan verbeteringen en nieuwe functies voor de software waar jouw online winkel op draait. Zo werk je altijd met de laatste technologie. Daarbij zijn er meer dan 250 partners aangesloten bij Lightspeed die je maandelijkse Apps bieden waarmee je zaken kunt uitbesteden, zoals je boekhouding of online advertising of koppelen bijvoorbeeld met Marktplaats of vergelijkingssites.

Persoonlijk advies en hulp

Is het de eerste keer dat je een eigen (online) bedrijf start? Dan is er wellicht nog veel te leren. Lightspeed geeft daarom gratis trainingen in de vorm van demo’s en persoonlijke onboarding seminars. Ben je al wat langer actief als webshopondernemer en wil je nog even bepaalde e-commerce kennis opfrissen of heb je specifieke vragen dan kun je terecht bij het Lightspeed Customer Succes-team of bel je met de support lijn. Support is inbegrepen in het maandtarief.

Denk je erover om een webshop te openen? En wil je het direct professioneel aanpakken? Maar wil je wel flexibiliteit en gratis support? Dan adviseren wij te kiezen voor Lightspeed eCommerce. Op de website kun je de software vrijblijvend 14 dagen uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *