Videoreview van de Tivoli Audio Model One BT

Eerder schreef ik al een kort bericht over de Tivoli Audio Model One BT. Deze tafelradio met bluetooth aansluiting vond ik zó interessant dat ik een review exemplaar heb aangevraagd om nader te beluisteren.

Waarschijnlijk zal je de vorm van deze radio wel herkennen want al geruime tijd is dit model een van de best verkopende tafel-radio’s op de markt. De Tivoli Model One dankt deze positie aan de goede geluidskwaliteit en eenvoudige bediening.

Deze versie heeft als bijzondere extra functie een bluetooth aansluiting waarmee je draadloos verbinding kunt maken met je smartphone of tablet en zo digitale muziek draadloos kunt streamen naar deze speaker.

De bediening is zoals gezegd heel eenvoudig. Op het apparaat bevindt zich een drietal knoppen; een de knop waarmee je kunt schakelen tussen FM, AM en bluetooth of de externe audio ingang aan de achterzijde, een volume regelaar en een draaiknop waarmee je de gewenste radiofrequentie kunt instellen. Het amberkleurige lampje geeft aan hoe sterk het radiosignaal is; hoe feller het brandt, hoe sterker het signaal.

Voor het gebruik van de bluetooth functie stel je het apparaat in op bluetooth en onder de bluetooth instellingen op je telefoon of tablet zoek je Tivoli Bluetooth op. Je hoeft geen pin of iets dergelijks in te voeren, de verbinding wordt automatisch gemaakt.

Het mooie van deze radio is dat gebruik wordt gemaakt van bluetooth aansluiting en niet van Airplay, waardoor je met vrijwel alle smartphones en tablets verbinding kunt maken, inclusief Apple apparaten zoals de iPad en iPhone, maar ook met Android toestellen en bijvoorbeeld de Nokia Lumia 820 Windows Phone.

Tivoli Audio Model One BT

Bij het door mij geteste toestel kwam klonk op de bluetooth instelling heel vaag het geluid van de AM radio door, maar ik neem aan dat dit een exemplarisch probleem was. De Tivoli Audio Model One is een heel mooi apparaat met goed geluid en eenvoudige bediening, in mijn ogen is de eenvoudige bediening het allerbelangrijkste pluspunt maar ook het geluid klinkt heel mooi warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *