X-Box 360 prijsverlaging bij introductie Zephyr

Het gerucht gaat dat Microsoft binnenkort -waarschijnlijk in mei- een flinke wijziging in de X-Box lijn gaat doorvoeren. Het Core systeem zal komen te vervallen en de prijs van het premium model zal worden verlaagd tot 299 euro, de prijs van het huidige core systeem.

Hiermee wordt plaats gemaakt voor een nieuw model dat gebruik maakt van de de codenaam Zephyr. Naast een andere kleur (zwart in plaats van wit), zal deze nieuwe X-Box worden uitgerust met een 120 Gigabyte harde schijf en HDMI aansluiting. Ook zal een modernere 65nm processor worden gebruikt die minder warmte afgeeft en dus minder luidruchtige koeling nodig heeft.

De Zephyr moet met uitgebreide mogelijkheden voor het streamen (afspelen) en opnemen van online video de huiskamer gaan veroveren.
Hoewel de harde schijf misschien een beetje te klein is lijkt me het een mooi idee om de nieuwe Windows Home Server software te integreren in de nieuwe X-Box. Zo zou je van je X-Box het centrale opslagmedium van je huis kunnen maken. Ik heb overigens nog geen geruchten in deze richting gehoord, dus waarschijnlijk zal een dergelijke functie in de Zephyr (nog) niet beschikbaar zijn.

Als het Microsoft lukt om deze nieuwe X-Box 360 voor de verwachte prijs van 400 Euro aan te bieden, heeft Sony absoluut een heel groot probleem!

5 antwoorden op “X-Box 360 prijsverlaging bij introductie Zephyr”

 1. Jan schreef:

  Jammer, vandaag is de X-Box Elite officieel en de prijzen van de andere Xboxen gaan niet omlaag. Ook heeft de Elite geen 65nm processor dus veel stiller dan de huidige xbox zal hij niet zijn.

 2. marsman schreef:

  net zo mooi, 360, $299, nu kan ik hem tenminste kopen….

 3. Dutch Fatality schreef:

  Jo

  Dat de prijzen zakken of niet vind ik nog niet zo belangrijk .Ik als regelmatige gamer vind het meer waard
  dat de xbox en stuk stiller word en meer een functie krijgt van allround apparaat in je woon kamer.Als ik de prijzen alleen nu alvergelijk denk ik dat de xbox niet duur is , aangezien je voor een dvd speler ook een paar honderd eurie moet neer leggen en maar te zwijgen over de ps3 (niks mis met het apperaat).Dat wou ik even kwijt
  de groeten en als je me wil toe voegen Dutch Fatality
  feel free 2 do ….mzzzl

 4. Johan schreef:

  Daar heb je een goed punt! Ik wacht ook nog steeds op een stillere xbox 360 om als htpc in mijn huiskamer te gebruiken.

  Ik vraag me overigens af of het mogelijk is om via de xbox wmv streams zoals van Uitzendinggemist.nl te bekijken (dus zonder de tussenkomst van een pc met XP Media Center edition).

Reacties zijn gesloten.