Windows 8.1 installeren? Gebruik de Windows Installation Media Creation Tool!

windows-installation-media-creation-tool

Hoewel ik met CCleaner mijn PC regelmatig schoonmaak, voer ik jaarlijks een volledig schone installatie van Windows uit op mijn PC om deze snel en stabiel te houden. Omdat ik van de vorige installatie alleen een USB stick met Windows 8 zonder de 8.1 update had ging ik op zoek naar een tool om de 8.1 update te slipstreamen zoals ik vroeger ook altijd met Windows 7 deed.

Tot mijn grote vreugde ontdekte ik dat Microsoft nu de Windows Installation Media Creation Tool aanbiedt. Een lange naam voor een simpele tool waar je zelf de nieuwste Windows 8 versie automatisch op een DVD of USB stick kunt downloaden.

Hoe kan je de Windows 8.1 installatiebestanden downloaden en op een USB stick installeren?

 • Je hebt daarvoor een USB stick van minimaal 4GB nodig. Deze wordt door de Windows Installation Media Creation Tool geheel gewist, dus zorg ervoor dat er geen belangrijke bestanden op staan.
  Op de Microsoft Windows website kun je de tool downloaden door op de knop ‘Create Media’ te klikken.
 • Na het downloaden en starten van de tool kun je kiezen welke Windows versie je wilt installeren. De N-versies zijn overigens de versies zonder Windows Media player en daarmee kun je geen DVD’s afspelen zonder extra software te installeren, dus deze kan je beter niet kiezen.
 • Nadat je de juiste versie hebt gekozen zal het Windows 8.1 installatiebestand worden gedownload en automatisch op je USB stick worden geïnstalleerd.
 • Voor een schone installatie hoef je vervolgens alleen nog maar je PC op te starten met de USB stick ingeplugd en de installatie begint.

Je hebt overigens wel een geldige licentiecode nodig, mocht je niet meer weten wat je code is, dan kan je met de gratis Product KeyFinder software je key vinden.

2 antwoorden op “Windows 8.1 installeren? Gebruik de Windows Installation Media Creation Tool!”

 1. Mark schreef:

  Woow dit is echt een zeer handige tool om windows te installeren! Ga dit zeker aanraden in onze cursus.

 2. Technologie.nl schreef:

  Bedankt voor de tip. Helaas heb ik wat problemen met het installeren, heb jij misschien nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *