IMAP ondersteuning maakt Gmail perfect

Pff, wat een gedoe over het feit dat je nu met Gmail automatisch pop mail van andere account op kunt halen. Volgens mij heeft vrijwel iedere pop-maildienst de mogelijkheid om je mail door te sturen naar je Gmail. Ook je afzender adres wijzigen kan al tijden dus ik vraag me af waar iedereen zich zo druk over maakt.

IMAP ondersteuning zou Gmail pas écht perfect maken. Dan kun je tenminste eindelijk goed van die giga ruimte gebruik maken. Overigens lijkt me niet dat dit ooit geïmplementeerd zal worden, Google zou dan immers niet meer hun Adsense banners kunnen tonen.

Update:

Eindelijk biedt Google nu IMAP aan voor GMail gebruikers. Op het moment van schrijven is deze optie nog niet voor alle accounts beschikbaar, maar dat zal niet lang meer duren.

Meer informatie over deze upgrade kun je hier vinden.

11 antwoorden op “IMAP ondersteuning maakt Gmail perfect”

 1. Bakkel schreef:

  Ik ontvang m’n gmail via popmail en dan zie je ook geen adsense, dus dat zou geen reden mogen zijn. Ik denk alleen dat hun traffic dan veel hoger komt te liggen omdat je berichten waarschijnlijk meerdere malen zal downloaden aangezien ze op hun server blijven staan.

  Ben het inderdaad wel met je eens dat het voor ons users de oplossing zou zijn.

 2. Johan schreef:

  Ja, daar heb je een goed punt, met POP mail zie je inderdaad ook geen banners!

  Misschien dat ze ook bang zijn voor allerlei backup-achtige truuks waarmee gebruikers via IMAP hun mailbox gaan vullen? Moeten ze maar snel GDrive lanceren, dan is dat probleem meteen opgelost.

 3. Hjklbnm52 schreef:

  IMAP zou ik wel waarderen. Als de iPhone een succes wordt en Gmail geen IMAP ondersteunt en YahooMail wel, dan loopt Gmail flink achter de feiten aan. Er vanuit gaande dat de iPhone net zo’n succes wordt als de iPod.

 4. Johan schreef:

  Overigens denk ik dat ook het gebruik van Thunderbird als mailclient een grote vlucht kan nemen als Gmail IMAP zou gaan ondersteunen. Ik vind Thunderbird vele malen beter met IMAP werken dan Outlook.

 5. Ofloo schreef:

  Johan, ‘k wou u even meedelen dat thunderbird imap ondersteund.

 6. Ofloo schreef:

  Nu, even meedenken.

  Het gaat hem niet om de banners, ook niet om de trafiek, waarom ? Bij pop3 laat men geen banners zien, ook niet trafiek, bij webmail laat je ook al de subjects van de mails, net als bij imap wordt gedaan wil je je mail nog eens lezen dan kan dit ook met de web interface.

  Dat van die Gdrive dingens, ook niet want bij web mail blijft de mail net zo goed op de server staan. En er bestaan programma’s waarmee je een soort van p2p netwerk kan opzetten via pop3 dus dat is het ook niet.

  Eigenlijk kan ik geen één reden bedenken waarom ze het niet zouden doen.

  Bij imap blijven inderdaad de mails op de server staan, maar ze worden enkel gedownload wanneer ze gelezen worden , anders wordt enkel de titel van de email gedownload, trouwens meeste mail clients gebruiken cache, ..

 7. user schreef:

  het is er toch, nu

 8. Johan schreef:

  Ja, geweldig! Bedankt voor de tip! Ik ga het meteen uitproberen!

 9. Skinner schreef:

  Zelf gebruik ik het ook, ideaal.

  Voor de mensen die niet precies weten hoe ze IMAP van Gmail moeten toepassen in hun e-mailclient.

  Via de link kun je een Nederlandse handleiding raadplegen.

 10. Johan schreef:

  Helaas is IMAP op mijn account nog niet ingeschakeld. Wachten dus…

Reacties zijn gesloten.