Chinese Smartphones

Xiaomi Mi A1

Chinese Android-smartphones en tablets hebben een lange weg afgelegd in het afgelopen jaar. Merken als China’s Xiaomi braken door in de wereld top 3 smartphones en de wereld begint meer en meer over Mi apparaten te horen met hun uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Lenovo is ook beweging en breidt snel haar aanwezigheid in nieuwe gebieden uit en ook anderen merken zoals Huawei hebben marktaandeel gewonnen op de harde en competitieve markt.

Chinezen zijn gek op grote telefoons. Het wordt dan ook steeds moeilijker om kleine telefoons te vinden. Veel Smartphones beschikken over een HD resolutie. Bij veel Chinese telefoons is het mogelijk om 2 simkaarten te plaatsen. De telefoons hebben meestal 1 antenne. Als je belt via 1 simkaart, ben je dus niet bereikbaar op je andere simkaart. Over het algemeen hebben Chinese smartphones 1 GB werkgeheugen. Dit is genoeg om je telefoon goed laten functioneren. Het is natuurlijk mogelijk om het werkgeheugen uit te breiden met een SD kaart, alleen niet alle smartphones hebben deze optie!

Waar koop je een Chinese smartphone? Het voordeligste is om zelf een smartphone uit China te importeren. Het is goedkoop, maar let op! Hoe weet je of een leverancier betrouwbaar is? De levertijd is lang, minimaal 10 dagen, en je zal invoerrechten moeten betalen. Bovendien zijn niet alle Smartphones geschikt voor de Nederlandse markt. Als het toestel kapot gaat heb je geen garantie. Je zal zelf contact op moeten nemen met de leverancier in China.

Als je een smartphone aanschaft bij een Nederlandse winkel is dit duurder, maar je loopt veel minder risico. Je kan advies vragen aan een medewerker en je hebt 2 jaar garantie op je smartphone. De winkel die de telefoons importeert binnen de EU, is verantwoordelijk voor garantie van het toestel. Als je telefoon stuk gaat ga je naar de winkel en zij zullen je telefoon repareren of vervangen. Als consument loop je veel minder risico, en het is veel makkelijker. Als je telefoon tegen valt kan je deze terug brengen naar de winkel. Als je online bestelt mag je deze 14 dagen terug sturen. Dit is het minimale zichttermijn. Kopen bij een Nederlandse leverancier is iets duurder, maar dan hoef je ook geen zorgen te maken over je aankoop. In Nederland is de consument door de wet goed beschermd.

Of je een Chinese smartphone nu in Nederland of China bestelt, check vooraf altijd of je provider goede ondersteuning biedt voor je gekozen toestel. Dit kan bijvoorbeeld op een site als WillMyPhoneWork.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *